Seven Dwarfs Mine Train in Magic Kingdom - Illustratie: (c) Disney

7 Dwergen-achtbaan in Magic Kingdom

Seven Dwarfs Mine Train in Magic Kingdom - Illustratie: (c) Disney
 
Het Magic Kingdom in Walt Disney World krijgt een nieuwe achtbaan. In de uitbreidingsplannen van Fantasyland is een snelle trein opgenomen waarmee de zeven dwergen de diamantmijn in gaan.
 
In september 2009 kondigde Walt Disney World aan dat het themagebied Fantasyland in het Magic Kingdom in grootte verdubbeld wordt. Het was het antwoord van het park in Florida op het gigantische succes van de Wizarding World of Harry Potter in het concurrerende buurpark Islands of Adventure.
 
Under the Sea - Journey of the Little Mermaid - Illustratie: (c) Disney

{googleads right}Prinsessen

In het uitbreidingsplan van Fantasyland krijgen vooral de Disney-prinsessen een hoofdrol. Gasten kunnen er hun favoriete prinses ontmoeten in ieders eigen paleis, huisje of kasteel. Kinderen kunnen dansen met Assepoester, Sneeuwwitjes verjaardag meevieren en een show met Belle zien in de grote bibliotheek van het kasteel van het Beest. In dat kasteel komen ook drie ‘betoverde kamers’ waar de bezoekers kunnen eten.

Zeemeermin

Andere plannen voor het gebied zijn een tweede Dumbo-draaimolen en de darkride Under the Sea: Journey of the Little Mermaid, een tochtje onder de zee naar de kleine zeemeermin Ariël. Het nieuwe themagebied wordt in fases geopend, in de loop van 2012 en 2013.

Meisjes

Enige tijd later maakte Disney-parkentopman Tom Staggs bekend dat de plannen voor het zogenaamde Fantasyland Forest nog eens tegen het licht werden gehouden. Met name Staggs – vader van drie jonge zonen – vond dat de attracties vooral waren gericht op jonge meisjes. Hij wilde dat het nieuwe gebied ook aantrekkelijk zou worden voor jongens.
 
Seven Dwarfs Mine Train in Magic Kingdom - Illustratie: (c) Disney

Mine Train

Het opnieuw op de tekentafel leggen van de Fantasyland-uitbreiding heeft geleid tot een attractie die ook jongens zal aanspreken. Midden in het gebied komt nu de Seven Dwarfs Mine Train, een familieachtbaan die door het huisje van de zeven dwergen loopt en vervolgens door ‘de mijn waar de diamanten zijn’.

Meebewegen

Het bijzondere aan de Seven Dwarfs Mine Train is dat het een e-motion coaster is, een achtbaan waarvan de karretjes meebewegen met de bochten. Met elke bocht naar links of naar rechts schommelt het wagentje door de zwaartekracht mee. Bij versnellingen in de afdalingen bewegen de karretjes naar voren en naar achteren.
 
The Great Goofini in Walt Disney World - Illustratie: (c) Disney

The Great Goofini

Een tweede achtbaan in het nieuwe Fantasyland is de bestaande Barnstormer. Die familieachtbaan krijgt een nieuwe naam: The Great Goofini. De hoofdrolspeler van deze junior coaster blijft Goofy; hij schotelt gasten een doldwaze circusact voor waarbij hij over de tenten bij Dumbo’s vliegende olifantjes scheert.

19-1-2011 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Disney

Meest bezochte parkprofielen