Terra Mitica - Foto Lira

Berg wordt ‘natuurlijk’

Terra Mitica - Foto Lira

Terra Mítica moet weer een gezellig, uitnodigend pretpark worden. Eén van de maatregelen om dat te bereiken is het ‘natuurlijk’ maken van de beeldbepalende berg achter het Spaanse pretpark.

Aantrekkelijker

De nieuwe eigenaar van Terra Mítica, het Spaanse bedrijf Aqualandia, gaat het park zo renoveren dat het weer een aantrekkelijke uitstraling krijgt voor de bezoekers. Er moet meer groen in het park bij Benidorm komen en er worden meer schaduwplekken aangelegd. Daarnaast wordt er momenteel gezocht naar natuurlijke bronnen onder het terrein zodat er meer water kan worden gebruikt.

Houten achtbaan Magnus Colossus in Terra MiticaHouten achtbaan

De meest gezichtsbepalende vernieuwing in de metamorfose van het park is de aanpak van de berg die direct achter het attractiepark gelegen is. Tegen en op die berg is de houten achtbaan Magnus Colossus gebouwd. Daarboven staat sinds de opening van het park in 2000 levensgroot de naam Terra Mítica tegen de heuvel.

Ingekleurd

Ook de berg moet geloven aan de renovatieplannen van Aqualandia. Het megalogo zal worden weggehaald en vervangen door een iets kleiner exemplaar. De bergwand zal een compleet nieuwe look krijgen, die vooral heel natuurlijk moet zijn. Om te beginnen wordt de berg ingekleurd met groene verf en komen er kleurelementen die op mineralen moeten lijken.

Planten

Op diverse punten tegen de bergwand worden planten gezet die horen tot de Mediterrane vegetatie. Het hele renovatieproces van de berg wordt uitgevoerd op speciale plateaus die tegen de wand worden geplaatst. De totale kosten van de make over van Terra Mítica zullen uitkomen op een bedrag van vijf miljoen euro.
 
13-1-2010 © Tekst: Parkplanet – Foto: Lira
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen