Carnavallen als octopus

Carnavallen als octopus

Carnavallen als octopus
 
Het Heide-Park roept alle Duitsers op met carnaval als octopus verkleed te gaan. Het pretpark geeft ook een handleiding hoe je eenvoudig en snel een octopuspak kunt maken.
 
Het Noord-Duitse Heide-Park heeft een ludieke actie opgezet om de nieuwe achtbaan Krake onder de aandacht van het publiek te brengen. Krake – wat octopus betekent – wordt een zogenaamde dive coaster, waarin bezoekers meer dan veertig meter loodrecht omlaag vallen. Het park geeft carnavalsvierders de tip om de komende dolle dagen als inktvis verkleed te gaan.

Handleiding

Het park geeft iedereen die op het laatste moment nog op zoek is naar een carnavalsoutfit een handleiding waarmee in vijf stappen een octopus gemaakt kan worden. Daarvoor is nodig: een donkere sweater met capuchon, ongeveer tachtig viltdopjes, een zwarte stift, aluminiumfolie, naald en draad.

Stap 1

Snij of knip de voor- en achterkant van het sweatshirt in drie gelijke stroken, tot aan borsthoogte. Verwijder eventueel teksten of borduursels.
Carnavallen als octopus

{googleads right}Stap 2

Neem elke strook en draai die in een ronde buisvorm. Naai de ‘buis’ dicht met naald en draad.

Stap 3

Vul de onderkant van elke ‘buis’ op met aluminiumfolie om de tentakel te verzwaren. Door het aluminiumfolie kunnen de tentakels ook alle kanten op gebogen worden. Stik elke ‘buis’ vervolgens dicht.

Stap 4

Neem de ronde viltdopjes (zelfklevende vilten rondjes op sticker, te koop bij de doe-het-zelfzaak) en teken in het midden van elk rondje een zwarte stip. Plak de rondjes aan eind van de tentakels. Zet ze eventueel beter vast met naald en draad.

Stap 5

Maak indien gewenst op de capuchon twee ogen, bijvoorbeeld met piepschuim halve bollen of stukken stof. Teken daar met de zwarte viltstift ogen op.
 
02-03-2011 © Tekstbewerking: Parkplanet – Foto’s: Heide-Park

Meest bezochte parkprofielen