Spelen met Peter Pan in Disneyland Paris - Foto: (c) Disney

Pret met Peter Pan

Spelen met Peter Pan in Disneyland Paris - Foto: (c) Disney
 
Jongens en meisjes kunnen volop plezier beleven met Peter Pan, Wendy en de Verloren Jongens. Het interactieve spelmoment met Peter Pan en zijn vriendjes is één van de veertien bijzondere gebeurtenissen die bezoekers in Disneyland en de Walt Disney Studios kunnen beleven tijdens het Magische Momenten-jaar.

Volg de leider

2011 is in de twee Disney-parken bij Parijs het jaar van de Magische Momenten. Vanaf 6 april kunnen gasten in de parken live bij allerlei gedenkwaardige momenten zijn. Bij één van die gebeurtenissen volgen kinderen in Adventureland de leider en ontmoeten zij Peter Pan. Samen wordt er gedanst en gezongen en daar kan zelfs kapitein Haak geen verandering in brengen, al probeert hij het wel.

Tovershow

Het Festival des Moments Magiques bestaat uit een veertiental Magische Momenten waarbij steeds de geliefde Disney-karakters een grote rol spelen. Op het grote podium voor het kasteel van Doornroosje wordt dagelijks een nieuwe show opgevoerd: Mickey’s Magical Celebration, waarbij de bekende muis zich in de tovenaarskleren uit de film Fantasia heeft gehuld. Mickey’s Magical Celebration is een tovershow waaraan onder meer Aladdin’s Genie en de grootmoeder van Assepoester meedoen.
Prinses Tiana en prins Naveen in Disneyland Paris - Foto: (c) Disney

Prinsessen

Bij het Magische Momenten Festival spelen Disney-figuren de hoofdrol. Zo kunnen kinderen in het Disneyland Park in een koninklijke omgeving hun favoriete prinses ontmoeten. Onder meer Sneeuwwitje, Ariël, Belle en Tiana (foto) zullen hun gezicht laten zien. Gasten kunnen ook samen met Alice door haar doolhof zwerven en met haar een rondje maken in de draaiende theekopjes.

{googleads right}Tamtams

Op het terras van restaurant Hakuna Matata in Adventureland dansen de sterren uit Jungle Book en The Lion King op de klanken van tamtams. Baloo, Timon en Rafiki gaan graag met bezoekers op de foto. Ook in Adventureland kunnen gasten over de magische lamp van Aladdin wrijven om te zien dat er dan iets heel speciaals gebeurt.

Dance Express

Ook de parades in het Disneyland Park hebben een Magische Momenten-sausje gekregen. De muziektrein van Minnie Mouse wordt omgetoverd tot Disney Dance Express. Enkele malen per dag trekt deze muzikale karavaan door Main Street, met aan boord Goofy, Minnie, Knabbel en Babbel en Buzz Lightyear. Ze dansen op hits van Broadway en ze worden vergezeld door The Magic Movers. De grote, dagelijkse Parade des Rêves Disney wordt interactief: enkele malen stopt de hele stoet en worden bezoekers uitgenodigd in de parade mee te dansen en te zingen.

Lightning McQueen

Ook in de Walt Disney Studios zijn in 2011 Magische Momenten geprogrammeerd. De stuntshow Motors… Action! heeft een nieuwe ster: Lightning McQueen uit de film Cars. In Toy Story Playland marcheren regelmatig groene soldaatjes en de ratjes Remy en Emile uit Ratatouille poseren met bezoekers voor de foto.
 
4-2-2011 © Tekst: Parkplanet – Foto’s Disney

Meest bezochte parkprofielen