Sprookjesslot in het Europa-Park

De wereld is ‘piccolo’

Sprookjesslot in het Europa-Park
 
De Disney-parken hebben er allemaal al een, Europa-Park volgt nu: ook het Duitse park krijgt een Kleine Wereld. In Disneyland heet de attractie It’s a Small World, in Europa-Park wordt de naam Piccolo Mondo.

Miniatuurlanden

Een darkride waarbij men als een reus langs allerlei miniatuursteden en -landen reist is populair in pretparken. Efteling heeft Carnaval Festival en Disneyland in Californië heeft al sinds 1966 It’s a Small World. De attractie – die door Walt Disney oorspronkelijk werd ontworpen als Pepsi-paviljoen voor de New York Fair in 1964 – is zo populair dat de kleurrijke wereldreis ook in de vier andere Disneylanden – bij Orlando, Parijs, Hongkong en Tokio – te maken is.

{googleads right}Venetië

Europa-Park in het Zuid-Duitse Rust krijgt vanaf 9 april een eigen Kleine Wereld. De kinderattractie Ciao Bambini in het Italiaanse themagebied wordt helemaal vernieuwd en krijgt tevens een andere naam: Piccolo Mondo. In gondels maken de bezoekers een tochtje langs onder meer Pisa, Venetië en Florence.

Sprookjes

Het Europa-Park heeft naast Piccolo Mondo nog twee nieuwe attracties. Tussen de themagebieden Engeland en Oostenrijk verrijst aan de oever van het meer een sprookjeswereld, met het slot van Doornroosje, een heksenhuis, een theatertje en een kabouterland. In de bibliotheek van het kasteel kunnen kinderen over de schouders van de gebroeders Grimm meekijken als zij hun verhalen optekenen. Verderop in het slot (illustratie boven) komen ze verschillende sprookjesfiguren tegen; naast Doornroosje ook Vrouw Holle en Hans en Grietje. Kinderen kunnen op beeldschermen meer te weten komen over de sprookjes en op een reuzensofa kunnen ze urenlang wegdromen in de vele sprookjesboeken.
Volo da Vinci - Artist impression: Europa-Park

Monorail

In juni opent de derde nieuwe belevenis, ook in themaland Italië: Volo da Vinci. De hangende monorail is een vliegconstructie uit de tijd van Leonardo da Vinci, die door de bezoekers zelf voortbewogen moet worden. Aan Volo da Vinci zit nog een Nederlands tintje, waar we later op terugkomen.
 
2-2-2011 © Tekst: Parkplanet
Beeld: Europa-Park

Meest bezochte parkprofielen