Star Wars Miniland in Legoland

Star Wars, in Lego en 3D

Star Wars Miniland in Legoland
 
Legoland krijgt scènes uit Star Wars. De beelden uit de beroemde films zijn nagebouwd in anderhalf miljoen Legosteentjes. In twee Disney-parken is de attractie Star Tours omgebouwd tot het 3D-avontuur Star Tours: The Adventure Continues.

Miniland

Het eerste Legoland dat een Star Wars Miniland krijgt is de vestiging in Carlsbad, in de Amerikaanse staat Californië. Twee dagen later opent ook Legoland Billund een Star Wars-land. Gasten kunnen er zeven scènes bewonderen uit de Star Wars filmserie, plus een scène uit de animatiefilm Star Wars: The Clone Wars. Alle modellen in de displays zijn op schaal 1 op 20 nagebouwd.
Star Wars Miniland in Legoland

Twee meter

De Star Wars-luchtschepen en modellen van Chewbacca, R2D2 en Darth Vader zijn door een tienkoppig team gebouwd in Legoland Deutschland. In totaal gaat het om tweeduizend bouwwerken, waarvan sommige bijna twee meter hoog zijn. In het Legopark in Californië opent het Star Wars Miniland op 31 maart. Het Deense park – het originele Legoland in Billund – volgt op 2 april. De Duitse vestiging krijgt later dit jaar een Miniland gebaseerd op de sciencefictionserie.

{googleads right}Star Tours

Het Star Wars Miniland is niet de eerste attractie in een pretpark die gebaseerd is op de beroemde filmreeks. Het Disney-concern heeft al sinds 1987 Star Tours, een attractie met Star Wars als thema. In Star Tours, dat samen met Star Wars-bedenker George Lucas werd ontwikkeld, maken bezoekers een reis door het Star Wars-universum naar de maan Endor. Aan het stuur zit RX-24, oftewel Rex.

In 3D

Dit jaar wordt in twee Amerikaanse Disney-parken – Disneyland in Anaheim en Hollywood Studios bij Orlando – Star Tours omgebouwd tot een compleet nieuwe belevenis met als naam Star Tours: The Adventure Continues. In deze attractie racen bezoekers in 3D door de woestijnvalleien van de planeet Tatooine. 

Star War Weekends

Star Tours: The Adventure Continues opent in de Hollywood Studios in Florida op 20 mei. Van 20 mei tot en met 12 juni worden er in het filmpark Star Wars Weekends gehouden. De exacte openingsdatum van Star Tours II voor Disneyland is nog niet bekendgemaakt, maar verwacht wordt dat ook bij Los Angeles de nieuwe attractie in het voorjaar zal gaan draaien. 
 
25-3-2011 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Legoland, Lucasfilm Ltd. & Disney

Meest bezochte parkprofielen