De Magische Poort naar Raveleijn - Foto: (c) Efteling

Burgervaders & Raveleijn

De Magische Poort naar Raveleijn - Foto: (c) Efteling
 
De nieuwste stad van Nederland – Raveleijn in de Efteling – wordt geopend door honderd burgemeesters. De voorstelling die in het nieuwe pronkjuweeltje van het pretpark in Kaatsheuvel dagelijks meerdere malen wordt opgevoerd, beleeft zijn première op 7 april 2011. Vanaf 8 april kan het publiek de show bekijken.

Inhuldiging

Ongeveer honderd Nederlandse burgemeesters zullen op 7 april aanwezig zijn bij de inhuldiging van de nieuwe attractie Raveleijn in de Efteling. Om de enorme openluchtarena officieel en feestelijk te kunnen openen, heeft de ‘burgemeester’ van de stad Raveleijn – Bart de Boer, voorzitter van de directie van de Efteling – alle burgemeesters van Nederland uitgenodigd. Inmiddels zijn al zo’n honderd burgervaders enthousiast op de uitnodiging ingegaan.

Dertig miljoen

Vanaf 8 april is Raveleijn open voor het Efteling-publiek. Aan het project van dertig miljoen euro is in totaal zestien maanden gebouwd. Raveleijn biedt niet alleen het decor voor de spectaculaire parkshow, naar een verhaal van de Efteling en Paul van Loon, maar is tevens het nieuwe hoofdkantoor van het bedrijf.

Het middeleeuwse decor van Raveleijn - Foto: (c) Efteling 

Publiekstrekker

Raveleijn is gebouwd tussen de populaire attracties Droomvlucht en Villa Volta in. Verwacht wordt dat het openluchttheater één van de grootste publiekstrekkers van de Efteling wordt en dat de vijf of zes voorstellingen per dag – waarbij telkens ruim duizend toeschouwers aanwezig kunnen zijn – steeds vol zullen zitten. Voor Droomvlucht, Villa Volta en Raveleijn is een compleet nieuw, rond plein aangelegd.

Verhaal

Het verhaal van de nieuwe show – over vijf kinderen die uitgroeien tot ruiters te paard en die samen de strijd aangaan met de wrede overheerser van de stad – bood inspiratie voor een heel eigen souvenirlijn met onder meer een gezelschapsspel, een spaarpot, een ‘vuurzwaard’ en speelfiguurtjes van de ruiters en een monster.
 
18-3-2011 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Efteling

Meest bezochte parkprofielen