Tilt-shift video van Disneyland Paris - Foto: (c) Disney

Een doorsnee dag

Tilt-shift video van Disneyland Paris - Foto: (c) Disney

Hoe ziet een dagje in de Disney-themaparken er uit? Disneyland Paris en Walt Disney World hebben daar een origineel antwoord op gevonden.

De pretparken in Frankrijk en Florida propten 24 uur in een filmpje van zo’n drie minuten.

24 uur

Drie videofilmpjes geven een beeld van een doorsnee dag in twee parken in Walt Disney World bij Orlando – het Magic Kingdom en Epcot – en in Disneyland Paris. In een recordtijd van drie minuten wordt een hele dag getoond in de parken, van ’s ochtends vroeg als de bezoekers aankomen tot ’s avonds laat als ze weer weg zijn.

{googleads right}Voorgrond

Voor de filmpjes gebruikte Disney de speciale tilt-shift-techniek die achtergronden vervaagt en zaken op de voorgrond – zoals bezoekers, attracties en parades – juist heel helder weergeeft. De twee filmpjes krijgen door de deze behandeling een heel bijzondere scherpte/diepte-verhouding.

Half miljoen

Het filmpje van Disneyland Paris werd onlangs gemaakt, ter gelegenheid van het nieuwe Festival vol Magische Momenten. De twee vrolijke filmpjes uit Walt Disney World stammen uit 2009 en zijn sindsdien een hit op de websites van Disney en YouTube. Het kijkje in het Magic Kingdom werd sinds de plaatsing op internet al 729.000 keer bekeken. Het Epcot-spotje werd ruim 138.000 keer gedownload. 

{youtube}WhieInBgTq8{/youtube}

{youtube}HyZfIlxwsfI{/youtube}

{youtube}F6pTRcVuoRA{/youtube} 

21-3-2011 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Disney

Meest bezochte parkprofielen