Korting voor de Efteling

Kortingen komen en gaan

Korting voor de Efteling
 
Pretparken bieden de komende maanden weer volop kortingen om bezoekers binnen de poorten te lokken. Maar er worden ook kortingen afgeschaft. De Efteling biedt ANWB-leden acht euro voordeel, maar schrapt het voordeel voor 60-plussers.

Knalrode kaart

De Efteling stuurde deze week alle ruim drie miljoen lezers van ANWB-magazine Kampioen een kortingskaart van acht euro. De knalrode kaart (foto boven) was opvallend op de cover geplakt en wijst lezers naar de pagina’s waarop wordt uitlegd hoe zij de korting kunnen krijgen. Leden kunnen de voordelige entreekaarten tot 17 april kopen bij de ANWB-winkel.

Achtbaan Python in de Efteling - Foto: (c) Parkplanet

Supermarkt

Het park in Kaatsheuvel is al enkele jaren actief met kortingsbonnen. De afgelopen twee jaren konden klanten van Albert Heijn sparen voor een korting van eveneens acht euro op een toegangskaartje. De supermarktactie was een gigantisch succes. Afgelopen winter bood de Efteling zes euro korting bij Chocomel.

Acties

Kortingen voor pretparken zijn in Nederland en België gemeengoed geworden. Doordat er altijd acties zijn, betalen steeds minder mensen de volle toegangsprijs voor een attractiepark. Zo bieden Walibi Holland, Avonturenpark Hellendoorn en het Tikibad in Duinrell op dit moment kortingen aan aan abonnementhouders en voordeelkaartbezitters van de NS (via het blad Spoor).
 
Euromunten

{googleads right}Senioren

Kortingen komen en kortingen gaan. Er zijn ook voordeeltjes die ophouden te bestaan: 60-plussers krijgen in de Efteling geen twee euro korting meer en betalen vanaf 1 april het volle tarief. Hun toegangsprijs gaat omhoog van 27 euro naar 32 euro. Het nieuwe entreeticket heeft van het park een mooie naam gekregen: de Poortpas. Aan de kassa zijn voortaan ook kant-en-klare arrangementen te koop: Poortpas Fijn en Poortpas Pieckfijn (zie kader).

Verhogingen

Niet alleen de Efteling verhoogt prijzen; de meeste parken hebben hun toegang voor het nieuwe seizoen verhoogd, meestal met een euro. Het Brabantse park spant wel de kroon met een prijsverhoging van ruim tien procent: de entreeprijs gaat per 1 april van 29 naar 32 euro. Tijdens de Zeven Mijls Zomer betalen bezoekers 34 euro entree.

Goedkoper

Duidelijk is dat de directies van de pretparken niet bang zijn dat de maximale prijsgrens is bereikt. De Nederlandse parken behoren ondanks de prijsverhogingen nog steeds niet tot de duurste van Europa. Zelfs de Efteling – als duurste park van Nederland – is nog steeds euro’s goedkoper dan vergelijkbare parken in Europa, zeker met een kortingsbon in de hand. 
 

   
POORTPAS •
Een entreebewijs voor de Efteling heet vanaf 1 april 2011  Poortpas. Naast de gewone Poortpas omvat het assortiment ook een Poortpas Fijn en een Poortpas Pieckfijn. De Poortpas Fijn biedt naast entree tot het park een parkeerticket, koffie, thee of frisdrank met gebak en een kinderverrassing. Een Poortpas Fijn kost € 44,00 en tijdens de Zeven Mijls Zomer € 46,00. De Poortpas Pieckfijn omvat behalve entree ook parkeren, koffie, thee of frisdrank met gebak, een souvenirbon van € 2,50, gereserveerde plaatsen voor de parkshow Raveleijn en een dinerarrangement in Het Wapen van Raveleijn. Kosten: € 69,00, tijdens de Zeven Mijls Zomer € 71,00.
 
  


4-3-2011 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Parkplanet, Efteling e.a.

Meest bezochte parkprofielen