Maus au chocolat

Als de kat van huis is…

Maus au chocolat
 
…dansen de muizen op tafel. In Phantasialand weten ze daar alles van. Het Duitse park heeft te maken met een ware muizenplaag en schakelt de bezoekers in om die onder controle te krijgen.
 
Muizen spelen in meer pretparken een belangrijk rol. Maar anders dan Mickey in Disneyland, Euromaus in Europa-Park en Jul in Julianatoren zijn de muizen in Phantasialand geen welkome gasten. Ze hebben de keizerlijke bakkerij van Gustav E. Lehmann ontdekt en doen zich in groten getale tegoed aan zijn banketlekkernijen.

Maus au Chocolat

Dat is het verhaal van de nieuwe attractie Maus au Chocolat die het pretpark bij Keulen binnenkort opent. Meesterbakker Gustav Lehmann roept de hulp in van muizenverdelger Oskar Koslowski. Hij schiet met een slagroomspuit – om geen grote schade aan te richten in de bakkerij van de keizer – op de brutale muizen.

Bruine beestjes

Helpen doet het echter niks. Ook als Koslowski chocolade, ijs, kersen en donuts op de muizenkolonie afvuurt, kom hij geen stap verder. De kleine bruine beestjes lachen zich een breuk en feesten vrolijk verder. Dan besluit Oskar Koslowski de bezoekers van Phantasialand in te schakelen. Samen krijgen we de muizenbende wel klein, denkt hij.

{googleads right}Virtuele slagroom

In het grote gebouw van Maus au Chocolat aan de Kaiserplatz midden in het park stappen bezoekers vervolgens in een voertuig dat voorzien is van laser-slagroomspuiten. Onderweg worden op grote filmwanden 3D-films vertoond waarop te zien is hoe de muizen de bakkerij van Gustav E. Lehmann overnemen. Door virtueel met chocoladeklodders op de muizen te schieten, helpen ze de talentvolle bakker de muizenplaag onder controle te kijken.

Lasergame

De nieuwe lasergame van Phantasialand heeft wat weg van Toy Story Mania, de populaire attractie in de Amerikaanse Disney-parken California Adventure in Anaheim en Hollywood Studios bij Orlando. Ook daar schieten gasten virtueel op driedimensionale filmdoelen die tijdens de rit worden vertoond.
 
23-3-2011 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Phantasialand

Meest bezochte parkprofielen