Spellendoorn in Avonturenpark Hellendoorn

Spellendoorn is traditie

Spellendoorn in Avonturenpark Hellendoorn
 
Voor de derde maal in successie staat in Avonturenpark Hellendoorn het evenement Spellendoorn op de kalender. Daarmee wordt Spellendoorn net zo’n traditie als het Halloween-evenement Heksendoorn.

Verzamelboek

Ook dit jaar organiseert Avonturenpark Hellendoorn weer het negen weken durende evenement Spellendoorn. Van de openingsdag van het pretpark (22 april) tot en met eind juni komen jeugdige spelletjesliefhebbers volop aan hun trekken. Kinderen die het Avonturenpark bezoeken ontvangen bij binnenkomst een gratis stickerverzamelboek. Door het spelen van de uitgezette spellen verdienen ze gratis stickers voor in het verzamelboek.
Macotte Baba met de zilveren knikker in Avonturenpark Hellendoorn

{googleads right}Zilveren knikker

Voor ieder goed antwoord bij een spel krijgt men ook een gratis knikker. Tussen alle knikkers zijn tien zilverkleurige exemplaren verstopt. De tien kinderen die deze knikkers vinden, strijden tijdens de finale op zaterdag 2 juli om de hoofdprijs: honderd vip-kaarten voor het park, waarmee de winnaar honderd vriendjes, vriendinnetjes of familieleden kan uitnodigen om in 2011 gratis naar Hellendoorn te komen.

Sportstapelen

Onderdeel van Spellendoorn zijn ook workshops en een toernooi in ‘sportstapelen’. Bij het ‘sportstapelen’ moeten kinderen de twaalf speciale sportstapelbekers (met gaatjes in de bodem) in een vastgesteld patroon op- en afbouwen. Door veel te oefenen, kunnen zij dit steeds sneller. Op 2 april organiseert Avonturenpark Hellendoorn een sportstapeltoernooi. De persoon die aan het einde van de dag de snelste tijd neergezet heeft, wint een ticket en verblijf voor het WK Sportstapelen in de Amerikaanse stad Dallas, op 16 en 17 april. 

Traditie

Spellendoorn lijkt een vast plekje te hebben veroverd op de evenementenkalender van het jubilerende Avonturenpark Hellendoorn, dat 75 jaar bestaat. Spellendoorn heeft daardoor dezelfde traditionele status gekregen als het Halloween-evenement Heksendoorn, dat dit jaar van 15 tot en met 30 oktober wordt gehouden.
 
10-3-2011 © Tekstbewerking: Parkplanet – Foto’s: Avonturenpark Hellendoorn

Meest bezochte parkprofielen