De nagebootste hal van de Titanic - Foto: Tivoli, (c) Claes-Göran Wetterholm

Titanic-expo naar Tivoli

De nagebootste hal van de Titanic - Foto: Tivoli, (c) Claes-Göran Wetterholm
 
Titanic – The Exhibition, de tentoonstelling over het cruiseschip dat tegen ijsberg vaarde en zonk, komt naar Tivoli in Kopenhagen.
 
De expositie over de Titanic vertelt het bloedstollende verhaal van de ramp die zich met het luxe passagiersschip voltrok. Op 14 april 1912, tijdens zijn allereerste overtocht, kwam het ‘onzinkbare’ schip in botsing met een ijsberg en zonk. Aan boord waren 2207 passagiers; slechts 712 van hen overleefden de ramp.

Spaanse expo

Titanic – The Exhibition is een van oorsprong Spaanse tentoonstelling, die al in 25 plaatsen te zien is geweest, waaronder Berlijn en meest recentelijk Pamplona. De expositie trok al ruim 1,2 miljoen bezoekers. 

Suites

De imposante expositie in Tivoli geeft bezoekers een uniek kijkje aan boord van de Titanic. Men kan de nagebouwde suites van het luxe schip bezoeken, brieven van slachtoffers lezen en tweehonderd kostbare overblijfselen van het schip bewonderen.

{googleads right}Denen

Speciaal voor de tentoonstelling in Kopenhagen is er een gedeelte dat het lot beschrijft van de veertien Denen die aan boord waren en van wie er slechts twee de ramp overleefden. De bezoekers krijgen met een MP3-speler een persoonlijke rondleiding (onder meer in het Engels, Duits of Frans) door de expositie.

99 jaar

Titanic – The Exhibition opent op 10 april – de dag dat het exact 99 jaar geleden is dat de Titanic aan zijn rampzalige reis begon en vertrok uit het Engelse Southampon – en loopt tot en met 30 december 2011. De entree voor de tentoonstelling – die ook te bezichtigen is zonder dat men het pretpark bezoekt – is 95 DKK (circa € 12,75). Kinderen tot en met 7 jaar hebben gratis toegang, maar betalen eventueel 45 DKK (circa € 6,00) voor een audiogids.
 
30-3-2011 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Claes-Göran Wetterholm

Meest bezochte parkprofielen