Jeff Bridges en Penelope Cruz in Belle en het Beest - Foto: Annie Leibovitz/Disney

Poseren in sprookjes

Jeff Bridges en Penelope Cruz in Belle en het Beest - Foto: Annie Leibovitz/Disney
 
Topfotografe Annie Leibovitz heeft weer vijf wereldsterren als Disney-sprookjesfiguur op de gevoelige plaat gezet. Dit keer strikte Leibovitz Penelope Cruz, Jeff Bridges, Queen Latifah, Olivia Wilde en Alec Baldwin.

Bekende sterren

Annie Leibovitz werd gevraagd opnieuw bekende sterren op de foto te zetten ter gelegenheid van de wereldwijde festiviteiten in de Disney Parken, zoals het Festival vol Magische Momenten in Disneyland Paris en Let the Memories Begin in Walt Disney World en Disneyland in Californië. In 2007 en 2009 oogstte de bekende fotografe al veel succes met haar eerste series Disney-foto’s, waarin onder meer tennisser Roger Federer, actrice Julie Andrews en voetballer David Beckham een hoofdrol speelden.

Poseren

Leibovitz liet ditmaal Penelope Cruz en Jeff Bridges poseren als Belle en de Prins uit de klassieker Belle en het Beest. Queen Latifah speelde de rol van de valse Ursula uit De Kleine Zeemeermin. En Olivia Wilde en Alec Baldwin zijn te zien als de Boze Koningin en de Spiegel uit Sneeuwwitje.

Magische plekken

Uniek aan deze nieuwe serie is dat er voor het eerst sterren in de huid van Disney-schurken zijn gekropen. “Na de positieve ontvangst op de prachtige foto’s die Annie Leibovitz eerder voor Disney heeft gemaakt, konden we niet wachten om deze nieuwe beelden te delen”, vertelt Tom Staggs van Walt Disney Parks & Resorts. “Leibovitz weet Disney-momenten perfect vast te leggen in haar foto’s en ze neemt de kijkers mee naar magische verre plekken die een gevoel van nostalgie oproepen.”
 
Olivia Wilde en Alec Baldwin in Sneeuwwitje - Foto: Annie Leibovitz/Disney

Boze Koningin

Filmacteur Alec Baldwin verschijnt als de Spiegel van de Boze Koningin, die vertolkt wordt door Olivia Wilde. In deze scène vraagt de Boze Koningin haar toverspiegel de mooiste van het land te tonen. Deze foto draagt dan ook de toepasselijke titel: Where magic speaks, even when you’re not the fairest of them all.

Bijzondere ervaring

Voor Wilde, onder meer bekend uit de film The Girl Next Door, was dit een bijzondere ervaring: “Ik heb altijd al met Annie willen werken. Ik was erg blij toen ze me voor deze foto vroegen omdat ik de combinatie Disney-Leibovitz erg passend vind. In de huid kruipen van één de meest iconische figuren uit onze kindertijd én gefotografeerd worden door een fotografe die de Disney-sfeer perfect in haar foto’s kan weergeven, dat is uniek.”

Feestelijke scène

Filmcollega’s Penelope Cruz en Jeff Bridges verschijnen als Belle en de Prins in een setting die doet denken aan de laatste feestelijke scène uit Belle en het Beest. Het beeld heeft de titel Where a moment of beauty lasts forever.
 
Queen Latifah in De Kleine Zeemeermin - Foto: Annie Leibovitz/Disney

{googleads right}Zeeheks

In de foto Where memories take hold and never let go stijgt zangeres Queen Latifah op uit het water als de verschrikkelijke zeeheks Ursula uit De Kleine Zeemeermin. “Ik was direct enthousiast over dit project, het is heerlijk om een schurk te spelen”, aldus Queen Latifah. De drie foto’s zullen in maart en april onder meer als speciale bijlagen worden ingestoken in de Amerikaanse magazines O – The Oprah Magazine, People en InStyle.

BN’ers

Ook in Nederland maakte een bekende fotograaf in opdracht van Disney een serie droomfoto’s met bekende sterren: fotograaf Govert de Roos kreeg onder meer Carlo Boszhard, Anita Witzier, Chantal Janzen en Egbert Jan Weeber voor zijn lens.
 
7-3-2011 © Tekstbewerking: Parkplanet – Foto’s: Annie Leibovitz / Disney

Meest bezochte parkprofielen