Het Brouwhuys van de Laven in de Efteling - Foto: (c) Parkplanet

Alleen nog Miles & Money

Het Brouwhuys van de Laven in de Efteling - Foto: (c) Parkplanet
 
Na zeventien jaar komt er een einde aan de mogelijkheid om entreekaarten voor de Efteling volledig te betalen met Airmiles. Vanaf 2011 zijn tickets uitsluitend verkrijgbaar voor Miles & Money: met bijbetaling.

Deelnemers

Bij de introductie van het Airmiles-spaarprogramma in Nederland, in 1994, was de Efteling één van de meest prominente deelnemers. Spaarders konden hun bij onder meer Albert Heijn, Shell en V&D vergaarde miles inleveren voor een gratis kaartje voor het Kaatsheuvelse pretpark.

Meest besteld

De Efteling was in de beginjaren van Airmiles de enige dagbestemming waarvoor kaartjes met miles konden worden gekocht. Het inwisselen van Airmiles voor een entreeticket voor het Brabantse park was enorm populair; kaartjes voor de Efteling waren jarenlang het meest bestelde item uit de Airmiles-cadeaushop.

{googleads right}Miles Only

In de jaren daarna kwamen er ook andere dagjes uit beschikbaar voor de spaarders van Airmiles. Tegenwoordig kunnen ook tickets voor bijvoorbeeld Duinrell en Walibi Holland met gespaarde punten worden gekocht. Kaartjes voor beide pretparken kunnen met Miles Only – zonder bij te betalen – worden aangeschaft: Duinrell ‘kost’ 1850 miles, Walibi Holland 3050 miles. Voor Duinrell en Walibi Holland bestaat, naast de Miles Only-optie, ook de mogelijkheid om bij te betalen, het zogenaamd Miles & Money-systeem.

Bijbetalen

Voor de Efteling zijn er dit seizoen – voor het eerst sinds de komst van Airmiles naar Nederland – geen gratis toegangskaarten tegen inwisseling van gespaarde miles meer te bestellen. Tickets voor dit seizoen, dat loopt tot en met 31 december, kunnen alleen nog tegen bijbetaling worden aangeschaft. Een Efteling-kaartje kost 1200 Airmiles plus 20 euro. Voor de Airmiles-korting krijgt men een voucher, de bijbetaling moet aan de kassa van het park worden voldaan.

Zeven dagen levertijd

Kaartjes en vouchers besteld via Airmiles worden voortaan per post naar het huisadres van de spaarder gestuurd. De voucher wordt pas na zeven dagen bij de rekeninghouder bezorgd. In eerdere jaren experimenteerde de Efteling met directe entree tot het park met de Airmiles-kaart. Via internet kon dan toegang worden besteld en nog diezelfde dag kon men met de Airmiles-pas naar de Efteling. Bij de entree werd de barcode van de betreffende Airmiles-kaart gescand en de toegang was een feit. Nu moeten Airmiles-spaarders Poortpassen voor de Efteling dus minimaal een week van tevoren bestellen.
 
17-4-2011 © Tekst en foto: Parkplanet

Meest bezochte parkprofielen