Orkashow One Ocean - Illustratie: SeaWorld

Orka’s in One Ocean

Orkashow One Ocean - Illustratie: SeaWorld
 
Vanaf eind april krijgen de drie Amerikaanse SeaWorld-parken een nieuwe orkashow: One Ocean. De show wil laten zien hoe majestueus orka’s zijn.
De show met de negen meter lange zwart-witte zwaardwalvissen heeft – typisch Amerikaans – een boodschap: we zijn allemaal onderdeel van één wereld en hebben de macht om iets positiefs te doen.
Orka Shamu - Foto: SeaWorld

Trainers

One ocean wil de toeschouwers het spectaculaire gedrag van orka’s laten zien, met sprongen en energiek optreden van meerdere dieren tegelijkertijd. Getoond wordt hoe de walvissen communiceren met hun trainers, die dit keer echter aan wal zullen blijven na het tragische dodelijke ongeluk met een trainer in de show Believe in 2010.

{googleads right}Decor

In het Shamu-stadion – vernoemd naar SeaWorld’s beroemdste orka – wordt voor One Ocean een drie verdiepingen hoog decor gebouwd met panoramische videoschermen en honderden luidsprekers. In een onderdeel van de nieuwe show spelen de orka’s te midden van enorme waterfonteinen.

Première

One Ocean zal eind april in première gaan in SeaWorld in Orlando (Florida). Eind mei volgt SeaWorld San Diego (Californië) en SeaWorld Antonio (Texas) krijgt de show in juni. One Ocean vervangt de orkashow Believe die vijf jaar lang de belangrijkste publiekstrekker van de zeedierenparken was.
 
6-4-2011 © Tekst en foto: Parkplanet – Illustratie: SeaWorld

Meest bezochte parkprofielen