De Kleine Prins in 3D in Futuroscope

De Kleine Prins in 3D

De Kleine Prins in 3D in Futuroscope
 
Het wereldberoemde boek De Kleine Prins krijgt een 3D-filmversie in Futuroscope. Het Franse park heeft daarmee een wereldprimeur; nergens anders is het verhaal van Antoine de Saint-Exupéry driedimensionaal op het filmdoek te zien.

Wereldberoemd

De Fransman Antoine de Saint-Exupéry schreef in 1943 het verhaal over Le Petit Prince. Een vliegenier strandt in de woestijn en ontmoet een jongetje, de ‘kleine prins’, die van zijn atroïde B612 via andere planeten naar de aarde is gereisd. Het verhaal is wereldberoemd geworden en inmiddels in tachtig talen verschenen. In 1999 verkozen de Fransen het boek van De Saint-Exupéry in de top vijf van de beste boeken van de eeuw.
De Kleine Prins in 3D in Futuroscope

{googleads right}Filmversie

Futuroscope opent op 2 juli een 3D-bioscoop waar Le Petit Prince dagelijks vertoond gaat worden. In de filmversie van het park bij Poitiers ontmoeten de toeschouwers De Kleine Prins op zijn miniplaneet B612. Samen met de vos gaat hij op zoek naar de roos, die plotseling verdwenen is van zijn eigen astroïde. Het filmspektakel kent allerlei speciale effecten, zoals bewegende zitplaatsen, wind, rook en waterdruppels.

Zeemonsters

Het Franse park, dat gespecialiseerd is in bijzondere films en unieke projectiemethoden, opent in 2011 nog diverse andere nieuwe attracties. Samen met National Geographic ontwikkelde Futuroscope Les Monsters des Mers, een driedimensionale film waarin de evolutie van prehistorische zeedieren wordt getoond.
Le 8e Dimension in Futuroscope

Op afval schieten

Ook nieuw is Le 8e Continent, waarin de gasten gezeten op bewegende jetski’s zelf kunnen participeren. Onderzoeken hebben uitgewezen dat in onze oceanen afval ronddrijft dat in oppervlakte net zo groot is als driemaal Frankrijk. In een spannende wedstrijd kunnen de toeschouwers dat vuilnis wegschieten met een laserpistool.
 
3-4-2011 
Tekst: © Parkplanet
Beeld: © Futuroscope

Meest bezochte parkprofielen