Wild Africa Trek in Walt Disney World – Foto: © Disney / Kent Phillips

Dieren van dichtbij

In Walt Disney World kunnen bezoekers in kleine groepjes een tour maken langs wilde dieren en door het dichte regenwoud.

Voor wie niet tussen massa’s pretparkbezoekers van de Afrikaanse natuur wil genieten, maar liever de dieren in alle rust van dichtbij bekijkt, heeft Disney’s Animal Kingdom in Florida een spannend avontuur in petto: de Wild Africa Trek. In groepjes van maximaal twaalf personen en onder leiding van een ervaren gids wordt een tocht te voet en per open bus gemaakt door het gigantische safaripark van Animal Kingdom.

Touwbrug

Alle deelnemers krijgen een veiligheidsharnas aan, waaraan veiligheidsgordels worden gekoppeld op het moment dat men een wiebelende touwbrug over moet steken. Onder de brug: echte krokodillen. Het is één van de hoogtepunten tijdens de drie uur durende Wild Africa Trek door het Animal Kingdom. Deze ervaring is heel anders dan door een dierentuin lopen en daar vanachter hekken en grachten wilde beesten bekijken.

wdw ak wild africa trek hangbrug 11persSavanne

Aan het eind van de hangbrug is een uitzichtpunt waar de avonturiers in alle rust kunnen genieten van het adembenemende uitzicht over de savanne, waar giraffen, antilopen, buffels en olifanten vrij rondlopen. Een tocht in een open safaritruck geeft later in de tour een goede indruk van de uitgestrektheid van de graslanden.

Gorilla’s

De deelnemers aan de avontuurlijke tour gaan ook op bezoek bij de gorilla’s. De dieren laten zich door de gidsen met wat voedsel gemakkelijk lokken, zodat ze van dichtbij bekeken kunnen worden. Door de dichtbegroeide kronkelende paden van het regenwoud gaat het daarna naar de volgende stop: de nijlpaarden.

Onvergetelijk

De exclusieve Wild Africa Trek-tour kost tussen 189 en 249 dollar per persoon, afhankelijk van het seizoen. Entree tot Animal Kingdom komt daar nog bij. Hiervoor krijgen bezoekers een onvergetelijke tocht door de Afrikaanse natuur, waarbij getrainde gidsen garant staan voor uitleg en de veiligheid. Na afloop krijgen deelnemers enkele foto’s mee van hun avontuur in de ongerepte natuur. Reserveren kan telefonisch via Walt Disney World in Florida op: 407-939-8687.

Walt Disney World heeft nog veel meer bijzondere ontdekkingstochten

© Tekst: Parkplanet – Foto’s: Disney

Meest bezochte parkprofielen