Tropische vissen - Foto: SXC, Bigmike.it

Echt onder water

Tropische vissen - Foto: SXC, Bigmike.it
 
Voor het eerst gaan gasten van Legoland écht onder water. In een onderzeeër bekijken bezoekers haaien, roggen en andere tropische vissen.
 
In diverse Legoland-parken kunnen gasten al een wandeling maken door de onderwaterwereld van Atlantis, maar een onderzees vaartochtje is helemaal nieuw. Vanaf de zomer kan dat wel in Legoland Windsor. In het pretpark vlakbij Londen komt de Atlantis Submarine Voyage, een tochtje in een 14-persoons onderzeeboot door een stukje oceaan.
Onderzeeboot van Lego-steentjes - Foto: Legoland

{googleads right}Sea Life

Voor Atlantis Submarine Voyage werkt Legoland samen met de experts van de Sea Life-aquaria. In de attractie maken de bezoekers een tocht door een levensgroot aquarium met daarin een miljoen liter water. Onderweg kunnen zij door de patrijspoorten meer dan vijftig verschillende soorten zeldzame vissen bewonderen.

Atlantis

In het enorme bassin worden ook bijna honderd bouwwerken van Lego-steentjes geplaatst, die de gasten het gevoel moeten geven dat zij de verzonken stad Atlantis hebben ontdekt. Aan de creaties zal naar schatting bijna 2700 uur gewerkt worden.

Investering

Atlantis Submarine Voyage gaat ongeveer 9,5 miljoen euro kosten en is de grootste investering in het Engelse park tot nu toe. De attractie creëert vijftig nieuwe banen, waaronder drie voor dierenverzorgers.
 
27-4-2011 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: SXC en Legoland

Meest bezochte parkprofielen