De fonteinenshow bij hotel Belaggio - Foto: Paul Clark Images

Efteling krijgt Aquanura

De fonteinenshow bij hotel Belaggio - Foto: Paul Clark Images
 
De Efteling krijgt in 2012, het jaar waarin het pretpark het zestigjarig bestaan viert, een nieuwe fonteinenshow: Aquanura. Het cadeautje aan de bezoekers is het grootste waterspektakel van Europa.

Schouwspel

Op de Vonderplas, de vijver tussen de ingang van de Efteling en de attractie Fata Morgana, presenteert de Efteling volgend jaar Aquanura, een waterschouwspel dat in Europa zijn weerga niet kent. Enorme bewegende fonteinen zullen een sprookje van water, licht en muziek vormen waarvan de gasten vanaf de oevers van de vijver kunnen genieten.
De fonteinenshow bij hotel Belaggio - Foto: Byron & Tamara

{googleads right}Fonteinen

Aquanura wordt aangelegd door het Amerikaanse bedrijf WET (Water Entertainment Technologies), dat gespecialiseerd is in watershows. Het bedrijf uit Los Angeles is ook verantwoordelijk voor de fonteinenvoorstelling van hotel Belaggio in Las Vegas. Die populaire show (zie foto’s en video onder) trekt dagelijks duizenden toeschouwers.

Sprookje

De roeiboten die nu nog op de Vonderplas liggen, zullen komende seizoen wijken voor Aquanura, dat vanaf 31 mei 2012 te zien is. Naast de spectaculaire fonteinenshow krijgt het Sprookjesbos van het Kaatsheuvelse park volgend jaar ook nog een nieuw sprookje: De Nieuwe Kleren van de Keizer. Later opent Hartenhof, de grootste en duurste attractie die de Efteling tot nu toe bouwde.
 
18-4-2011 © Tekst: Parkplanet

Meest bezochte parkprofielen