Ringo Starr treedt op in pretpark Liserberg in Göteborg - Foto: ShellyS

Starr on stage

Ringo Starr treedt op in pretpark Liserberg in Göteborg - Foto: ShellyS
 
Het Zweedse pretpark Liseberg heeft een wel heel beroemde muzikant weten te contracteren voor een optreden: oud-Beatle Ringo Starr klimt op het podium in Göteborg.
Liseberg heeft in de loop der jaren al heel wat beroemdheden uit de muziekwereld binnen de poorten gehad. De Rolling Stones, Frank Zappa, Jimi Hendrix en Led Zeppelin traden allemaal ooit al eens in het Zweedse pretpark op. Maar The Beatles reisden nooit af naar Göteborg. Vandaar dat het stadspark extra trots is op een komend optreden, dat van ex-Beatle Ringo Starr.

{googleads right}All Starr Band

De legendarische Beatle-drummer klimt op vrijdag 10 juni op het hoofdpodium van Liseberg. Voor het optreden neemt hij zijn All Starr Band mee. Ringo Starr heeft sinds 1989 elf tournees uitgevoerd met zijn band, telkens in een andere samenstelling. Joe Walsh, Nils Lofgren, Richard Marx en Paul Carrack maakten ooit deel uit van de All Starr Band.

Hoofdvedette

Dit jaar bestaat de band uit saxofonist en keyboardspeler Edgar Winter, de gitaristen Wally Palmar (van The Romantics) en Rick Derringer, keyboardspeler Gary Wright, bassist Richard Page (Mr. Mister) en drummer Greg Bissonnette. Hoofdvedette is natuurlijk Ringo Starr zelf.

Evergreens

Tijdens het optreden in pretpark Liseberg zullen veel oude hits de revue passeren, waaronder evergreens van The Beatles. Gasten van het park midden in de stad Göteborg kunnen een avond met veel klassieke hitsongs verwachten.
 
13-4-2011 © Tekst: Parkplanet – Foto: Shelly S

Meest bezochte parkprofielen