Net echte Oscars in Movie Park Germany - Foto: (c) Parkplanet

Souvenirs uit de film

Net echte Oscars in Movie Park Germany - Foto: (c) Parkplanet
 
De grootste variatie aan souvenirs vind je in de pretparken die gebouwd zijn rond het thema ‘film’. Geen wonder: naast hun eigen merknaamsouvenirs hebben zij ook een oneindige collectie hebbedingetjes gebaseerd op alles wat met film te maken heeft.

Filmparken

Het lijkt wel of half Hollywood is uitgestald in de winkeltjes van de twee filmparken die op auto-afstand van ons land liggen. In Movie Park Germany bij Oberhausen in Duitsland en de Walt Disney Studios ten oosten van Parijs in Frankrijk kun je je eigen filmcollectie samenstellen.

Nepgouden Oscars

Wat je ook zoekt – iets origineels, iets kitscherigs, iets authentieks of iets glamoureus – in de filmparken vind je het. Van nepgouden Oscars tot cadeautjes met Snoopy, de Peanuts of de Pink Panther, van filmposters tot -boeken, van Disney-beeldjes tot huishoudproducten met Shrek erop; in de shops van de filmparken is niets te gek.
De Department Store in Movie Park Germany - Foto: (c) Parkplanet

Tjokvol

Movie Park Germany heeft meer dan tien winkels verspreid over het hele park. De grootste is de Department Store, een warenhuis tjokvol hebbedingetjes. Sommige winkels zijn gespecialiseerd in een karakter, zoals de Shrek Shop, de Nick Shop, de Didl Shop en de SpongeBob Shop. De meest stoere winkel is 42nd Street, met in de collectie souvenirs van CSI, Superman, No Fear, Dark Dudes en Nirvana.

Klapborden

De meeste Hollywood-presentjes zijn te koop in Movies & Memories. In het assortiment niet alleen souvenirs met fameuze filmhelden – waaronder Betty Boop, James Dean, ET, Jaws, Star Wars – maar ook typische studioattributen als klapborden en filmblikken. Parkplanet heeft op een speciale pagina meer informatie gezet over winkelen in Movie Park Germany: klik hier.
Tekenfilmheld Stitch in Walt Disney Studios - Foto: (c) Parkplanet

{googleads right}Classics Collection

In het Disneyland Resort bij Parijs zijn ook diverse shops met – vooral Disney-gerelateerde – filmsouvenirs. In de Walt Disney Studios bieden de Studio Store en Legends of Hollywood de meeste keus. In The Disney Animation Gallery, gehuisvest in de attractie Art of Disney Animation, zijn collector’s items en figuurtjes uit de Walt Disney Classics Collection te koop.

Filmposters

In he uitgaanscomplex Disney Village bevindt zich de winkel Hollywood Pictures, met filmboeken, -posters en -kaarten. Daarnaast bevat de collectie talloze studiosouvenirs en Disney-kostuums voor kinderen. Voor een speciale pagina over winkelen in Disneyland Paris, klik hier.
 
1-4-2011 © Tekst en foto’s: Parkplanet

Meest bezochte parkprofielen