De zingende cast van de musical Droomvlucht in de Efteling - Foto: Parkplanet

Attractie Droomvlucht wordt musical

De zingende cast van de musical Droomvlucht in de Efteling - Foto: Parkplanet
 
Op 16 oktober 2011 gaat de allereerste Nederlandse musical die is gebaseerd op een pretparkattractie in première: Droomvlucht, de musical.

Het thema van de productie is: Durf te dromen.

Populairste attractie

Efteling-directeur Bart de Boer vertelt dat de Efteling in eerste instantie wat terughoudend was om Droomvlucht om te toveren tot een musical. “Het gaat immers om de populairste attractie van het park. Maar we doen het samen met één van de beste musicalproducenten ter wereld, Joop van den Ende Theaterproducties.”

Fantasierijk

De Boer verwacht dat Droomvlucht een heel fantasierijke voorstelling gaat worden. “Want ja, hoe moet je de attractie Droomvlucht beschrijven? Het is een verzameling elfjes, trollen, blaadjes en wereldbollen. Maar de sfeer die er hangt, die geuren die je ruikt, de manier waarop je er doorheen vliegt, dát maakt Droomvlucht zo bijzonder.”

{googleads right}Cadeautje

Erwin van Lambaart, directeur van Joop van den Ende Theaterproducties, is het met De Boer eens. “Droomvlucht prikkelt op een geweldige manier je fantasie. Dat is een prachtig gegeven en een cadeautje voor elke producent. Samen met de acteurs, met muziek en de choreografie zie je zo’n voorstelling beetje bij beetje ontstaan. Dat is een uniek proces en heel gaaf om nu bij Droomvlucht, de musical te zien.”

Rijker

Van Lambaart zegt te begrijpen waarom het belangrijk is dat voorstellingen als Droomvlucht worden gemaakt. “Ik ben vader van twee jongens en zie dat, juist in dit technische tijdperk, in het theater kinderen hun fantasie laten prikkelen en durven te dromen. Kinderen worden daar rijker van dan alleen van computergames.”
 
Geuren
 
Regisseur Jasper Verheugd vertelt dat juist door het feit dat in de attractie Droomvlucht geen verhaal zit, het maken van de musical moeilijk maar ook uitdagend is. “We hebben een eigen verhaal verzonnen, over het meisje Lila dat zich vergeten voelt in het drukke bestaan van haar ouders. Terwijl ze weer eens logeert bij oma verschijnt er een vuurvliegje dat Lila meeneemt naar de elfen- en trollenwereld. Hier wacht haar een betoverende reis vol spannende avonturen. Het centrale thema van de musical is: Durf te dromen! We zullen de attractie ook laten terugkomen in de musical. Je ziet de façade van Droomvlucht, waar we met alle gasten aan voorbij gaan. Je hoort flarden muziek uit de attractie en ruikt zelfs de geuren.”
 
De hoofdrolspelers van de musical Droomvlucht - Foto: Parkplanet

Hoofdrollen

De hoofdrollen in de musical Droomvlucht worden vertolkt door Doris Baaten, Hugo Haenen, Rosalie de Jong, Jorge Verkroost en Steve Beirnaert. Doris Baaten speelt de rol van oma, Hugo Haenen en Rosalie de Jong (links op de foto) kruipen in de huid van elfenkoning Oberon en zijn vrouw Titania. Jorge Verkroost en Steve Beirnaert (rechts) maken de cast compleet door de rollen van trollenkoning Furius en trol Krakeel op zich te nemen. Volgens regisseur Jasper Verheugd zit Krakeel in een verkeerd lichaam: de trol zou eigenlijk liever een elfje zijn.

Eerste coproductie

De musical is de eerste coproductie van Efteling Theaterproducties en Joop van den Ende Theaterproducties. De eerste voorstelling van de musical Droomvlucht is op 1 oktober in Theater de Efteling. De kaartverkoop voor de voorstellingen is inmiddels gestart.
 
24-5-2011 © Tekst: Adri van Esch voor Parkplanet – Foto’s: Parkplanet

Meest bezochte parkprofielen