Oud & nieuw

Open met oud & nieuw

Oud & nieuw

Voor het eerst in de bijna zestigjarige geschiedenis van het park is de Efteling geopend met oud en nieuw. De komende jaarwisseling kunnen bezoekers in Kaatsheuvel proosten op het nieuwe jaar.

Jaarwisseling

De meeste mensen zullen er nu nog niet mee bezig zijn, maar bij de Efteling denken ze al aan de komende jaarwisseling. Voor het eerst zal het park in Kaatsheuvel open zijn op het moment dat het oude jaar overgaat in het nieuwe. In de afgelopen jaren ging de Efteling op oudejaarsavond juist extra vroeg dicht om de medewerkers de gelegenheid te geven de feestelijkheden thuis voor te bereiden. Dit jaar echter is het park open tot één uur ’s nachts. Medewerkers van de Efteling kunnen dus samen met de gasten proosten op een gelukkig Nieuwjaar.

Oud & nieuw in Disneyland Paris - Foto: John van HulsenTraditie

In Disneyland Paris is de jaarwisseling al vanaf de opening in 1992 een groot succes; duizenden mensen komen in de nacht van 31 december op 1 januari speciaal naar het park om met elkaar op het nieuwe jaar te toasten. Disney programmeert artiesten en luidt het kersverse jaar in met een groots vuurwerk. Voor veel mensen is een jaarwisseling samen met Mickey en Minnie inmiddels een traditie geworden.

Rustig

Of de Efteling speciale activiteiten voor de jaarwisseling in petto heeft is nu nog niet bekend. Het park verwacht overigens niet dat de eerste Nieuwjaarsviering meteen een heel druk evenement wordt: op de parkkalender staat 31 december aangegeven als een – naar verwachting – rustige dag. Maar als het de Efteling lukt een aansprekend feestprogramma te bieden op de grens van 2011 en 2012 zou het nog wel eens verrassend druk kunnen worden. Disneyland Paris is daarvan het bewijs.
 
10-5-2011 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: John van Hulsen e.a.
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen