Filmerlebniswelt in Europa-Park - Foto: (c) Parkplanet

Deal met filmstudio

Filmerlebniswelt in Europa-Park - Foto: (c) Parkplanet
 
Het Zuid-Duitse Europa-Park heeft een overeenkomst gesloten met een van de grootste Europese filmstudio’s, EuropaCorp.

De twee bedrijven gaan voor 2013 samen een unieke attractie bouwen.

Attractie

Het Franse filmbedrijf EuropaCorp, gevestigd bij Parijs, en Europa-Park hebben aangekondigd samen te gaan werken aan een nieuwe attractie voor het pretpark in het Zuid-Duitse Rust. De attractie heeft animatie als uitgangspunt, moet een wereldprimeur worden en over twee jaar gereed zijn. Meer details zijn nog niet vrijgegeven.

Arthur

Filmmaatschappij EuropaCorp is in 1999 opgericht en groot geworden in het produceren en distribueren van films en televisieprogramma’s. Eén van de meest succesvolle producties van het aan de beurs genoteerde filmbedrijf is Arthur & The Minimoys, een film waarvan voor het Franse pretpark Futuroscope een 3D-versie is gemaakt. In totaal heeft EuropaCorp vijfhonderd titels in zijn catalogus staan. Het bedrijf heeft 120 medewerkers.
Filmerlebniswelt in Europa-Park - Foto: (c) Parkplanet

Filmerlebniswelt

Europa-Park heeft al een kleine sectie die gebaseerd is op film, heel toevallig ook gelegen in het Franse themadeel van het park. Het straatje onder de naam Filmerlebniswelt (foto’s) brengt door middel van coulissen de wereld van de rolprent tot leven.
 
29-5-2011 © Tekst en foto’s: Parkplanet 
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen