Sprookjesbos in Europa-Park

Trollen in Rust

Sprookjesbos in Europa-Park

In het Europa-Park in het Duitse Rust zijn naast sprookjesfiguren ook trollen komen wonen.

Ze hebben er bijzondere, kleurrijke huisjes gebouwd langs de Scandinavische wildwaterbaan.

Sprookjes

Europa-Park in het Zuid-Duitse Rust heeft diverse nieuwe attracties die vooral kinderen zullen aanspreken. Tussen het Engelse en het Oostenrijkse themagebied is een nieuw sprookjesplein verrezen met verschillende romantische bouwwerken.

Sprookjesbos in Europa-ParkGebroeders Grimm

In de in typisch Duitse stijl opgetrokken gebouwtjes zijn sprookjes van de gebroeders Grimm te bewonderen, zoals Hans en Grietje, Doornroosje, Vrouw Holle en De Gelaarsde Kat. In de bibliotheek van de Grimms kunnen de bezoekers de twee verhalen vertellende broers zien en horen. In de hal van het gebouw zorgen een magische spiegel en sprekende meubelen voor verrassende effecten.

Voorstelling

In de bieb zelf kunnen telkens veertig gasten tegelijk in een zes minuten durende show de gebroeders Grimm aan het werk zien. De gebruikte animatronics in de interactieve voorstelling zijn een wereldprimeur en de 3D-beelden tijdens de show kunnen zonder het bekende brilletje bekeken worden.

De Trollenwereld in Europa-ParkTypische huisjes

Naast sprookjesbewoners zijn er ook trollen richting Rust getrokken. Ze hebben hun typische huisjes gebouwd langs het kanaal van wildwaterbaan Fjord Rafting in het Scandinavische themagebied.

Italiaanse steden

Nieuw in Europa-Park is ook Piccolo Mondo, waarin kinderen, zittend in een Venetiaanse gondel, een reis maken langs verschillende Italiaanse steden. In hetzelfde Italiaanse themagebied kunnen bezoekers vanaf juni in Volo da Vinci vliegen in een ingenieuze vliegconstructie van Leonardo da Vinci. Net zoals in de tijd van deze beroemde Italiaanse uitvinder kan men met spierkracht de snelheid van de vliegmachine regelen.
 
12-5-2011 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Europa-Park
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen