De ondernemersfamilie Mack - eigenaar van Europa-Park - achter een maquette van het nieuwe hotel Bell Rock

Vijfde hotel voor Europa-Park

 
De ondernemersfamilie Mack - eigenaar van Europa-Park - achter een maquette van het nieuwe hotel Bell Rock
 
Europa-Park krijgt een vijfde hotel. De eerste vier hotels hebben een Spaans, Italiaans en Portugees thema; het nieuwe hotel Bell Rock wordt in Amerikaanse stijl gethematiseerd.

 
Europa-Park gaat een vijfde hotel bouwen. Het nieuwe hotel zal, evenals de andere vier hotels, minstens vier sterren kennen en volgend jaar zomer de deuren openen. Gasten zullen zich in dit hotel in Amerikaanse sferen wanen. Hotel Bell Rock wordt namelijk helemaal uitgevoerd in New England-stijl met vele maritieme invloeden; de stijl die de Engelse kolonisten in de achttiende en negentiende eeuw naar Amerika brachten. De keuze voor een Amerikaans thema voor een park dat zich Europa-Park noemt is opmerkelijk; de andere vier hotels van het resort kregen allemaal wel een Europees thema mee.

Vuurtoren

Hotel Bell Rock is genoemd naar de gelijknamige vuurtoren in de zee voor de kust van Schotland. Blikvanger van het nieuwe hotel wordt een roodwitte, 35 meter hoge vuurtoren. Het hotel zelf bestaat uit een hoofdgebouw met vier verdiepingen en vijf vleugelgebouwen met ieder drie verdiepingen. De gebouwen zullen in lichte, frisse kleuren uitgevoerd worden in de bekende houtbouw uit de koloniale tijd. Bell Rock komt naast het riviertje Alte Elz te liggen. Het buitenterrein wordt ingericht met loofbomen uit Noordoost-Amerika en enkele waterpartijen.

{googleads right}Lobby

In de lobby waant men zich al meteen in New England. Hier vindt de gast de typische Shaker-stijl: fraai timmerwerk, planken vloeren, open haarden en talloze ornamenten, kunstwerken en voorwerpen uit de betreffende tijd. De 224 familiekamers zijn ook tot in detail gethematiseerd, maar kennen moderne voorzieningen als draadloos internet, flatscreen-televisie en een luxueuze badkamer.

Suites

Dertig kamers zijn uitgevoerd als suite. Iedere suite kent een eigen thema: bekende zeelui en de verschillende Engelse koloniën zullen hiervoor als inspiratiebron dienen. Absoluut toppunt vormen de zes suites in de vuurtoren. Vanuit deze kamers heeft men een geweldig uitzicht op het Zwarte Woud, het Rijndal en de Vogezen.

Fine dining

Hotel Bell Rock zal verschillende voorzieningen krijgen zoals een binnen- en buitenzwembad en een wellness-afdeling. Voor kinderen komt er een waterspeelplaats en een speelruimte in het hotel. Het hotel krijgt drie restaurants, waaronder een fine dining-restaurant in de vuurtoren. Voor Confertainment-bijeenkomsten komen er drie verschillende zalen.
Hotels Santa Isabel en Castillo Alcazar in Europa-Park

Grote vraag

Europa-Park zegt met het nieuwe hotel tegemoet te komen aan de grote vraag van verblijfsgasten. Het park op de grens van Duitsland, Zwitserland en Frankrijk bestaat momenteel uit vier hotels met totaal 3500 bedden: El Andaluz (Spaans thema, gebouwd in 1995), Castillo Alcazar (Spaans, 1999), Colosseo (Italiaans, 2004) en Santa Isabel (Portugees, 2007). Naast hotels beschikt Europa-Park ook over een Gästehaus en een Camp Resort (1200 slaapplaatsen) met ingerichte tipitenten, blokhutten en huifkarren en een overnachtingscamping waar men kan verblijven in de eigen caravan of camper. Met de uitbreiding heeft Europa-Park straks het grootste resort van Duitsland. Het nieuwe hotel zorgt voor 260 extra arbeidsplaatsen en indirect ook voor extra werkgelegenheid in de directe omgeving.
 
20-5-2011 © Tekstbewerking: Parkplanet – Foto’s: Europa-Park 

Meest bezochte parkprofielen