SeaVenture: wandelen langs haaien in Discovery Cove - Foto: (c) SeaWorld

Wandelen tussen vissen

SeaVenture: wandelen langs haaien in Discovery Cove - Foto: (c) SeaWorld
 
Het belevenispark Discovery Cove opent een nieuw themagebied: The Grand Reef. Gasten kunnen er over de bodem van de zee ‘wandelen’, tussen 125 verschillende soorten vissen, roggen en haaien.

Dolfijnen en roggen

Discovery Cove is een onderdeel van SeaWorld bij Orlando, in de Amerikaanse staat Florida. Het is een apart park dat een heel andere belevenis biedt dan SeaWorld zelf. Discovery Cove is een mengeling van een waterpark en een zeedierenpark. Bezoekers kunnen er zelf met en tussen de vissen lopen en zwemmen, waaronder dolfijnen en roggen.
SeaVenture: wandelen tussen vissen in Discovery Cove - Foto: (c) SeaWorld

Rif

In juni opent Discovery Cove het nieuwe themagebied The Grand Reef, van ongeveer een hectare groot. Het is een rif dat bestaat uit diverse soorten landschappen. Er zijn ondiepe wateren om in te waden, diepere gedeelten om al zwemmend de vissen te observeren, witte zandstranden, rotspartijen en baaien.

Onderwaterwandeling

Vanaf een brug zijn in The Grand Reef haaien te bewonderen. Wie ze van nog dichterbij wil bekijken kan meedoen aan het programma SeaVenture, een onderwaterwandeling van een uur waarbij ook de haaien onder water – maar achter glas – bewonderd kunnen worden.

{googleads right}Duikhelm

Voor SeaVenture krijgen de gasten een duikhelm op en onder begeleiding wandelen zij in groepjes van zes een uur lang over de bodem van het rif. Onderweg zwemmen in totaal tienduizend vissen om hen heen. Voor een SeaVenture-wandeling is geen duikervaring nodig. De kosten bedragen 59 dollar per persoon.

All-inclusive

Discovery Cove is een all-inclusive themapark waar bezoekers de hele dag kunnen verblijven en kunnen genieten van alle waterrijke attracties. Anders dan in het naastgelegen pretpark SeaWorld – waar alleen naar dieren gekeken kan worden – komen de gasten persoonlijk in contact met de zeedieren. Een dag Discovery Cove kost 129 dollar, inclusief ontbijt, lunch, drankjes, fruit en snacks. Bij de toegangsprijs is een vier dagen geldig ticket voor SeaWorld inbegrepen. Wie een zwemsessie wil met de dolfijnen betaalt zeventig dollar toeslag.
 
5-5-2011 © Tekst: Parkplanet – Beeld: SeaWorld

Meest bezochte parkprofielen