Parkeerterrein Wolf in de Efteling - Foto: (c) Parkplanet

‘Knollenveld’ in de Efteling is verleden tijd

Parkeerterrein Wolf in de Efteling - Foto: (c) Parkplanet
 
Bij de Efteling kunnen nu nog meer auto’s van bezoekers een comfortabele parkeerplaats vinden. Het nieuwe parkeervak Wolf werd dit weekend volop gebruikt.
De afgelopen jaren kreeg de Efteling op heel drukke dagen te maken met parkeerproblemen die uitwaaierden naar de toegangswegen en de omgeving van het park. Het management beloofde wat aan de problemen te doen en hield woord: afgelopen najaar werden er nieuwe lappen grond aangekocht en er werd een deugdelijk nieuw overloopparkeerterrein aangelegd: vak Wolf.

Erbarmelijk

Op heel drukke dagen werden de bezoekers de afgelopen jaren naar een zanderig reserveparkeerterrein geleid dat verhard was met kiezeltjes. Het Knollenveld – zoals het parkeerterrein K in de volksmond werd genoemd – werd op hete dagen geteisterd door opwaaiend zand en op natte dagen veranderde de parkeerplaats in een modderpoel. Gasten klaagden steen en been dat ze voor het forse parkeertarief dat de Efteling vraagt hun voertuig op zo’n erbarmelijk veld moesten stallen.
Parkeerterrein Wolf in de Efteling kijkt uit op Bosrijk - Foto: (c) Parkplanet

{googleads right}Uitbreiding

De Efteling beloofde beterschap, aan de gasten maar ook aan de gemeente Kaatsheuvel die eiste dat het park iets aan de parkeersituatie zou doen. Op heel drukke dagen en zomeravonden bleek zelfs het overloopparkeerterrein van de Efteling te klein, waardoor bezoekers in de straten en wijken rondom het park parkeerden, met alle overlast van dien. De Efteling breidde het noodparkeerterrein uit met achthonderd plaatsen en nam de infrastructuur van het overloopparkeerterrein onder handen.

Bosrijk

Afgelopen maanden werd het Knollenveld compleet geasfalteerd en werden er parkeerstroken aangelegd. Het is nu een comfortabel parkeergebied geworden met brede wegen, in tegenstelling tot de (te) smalle rijstroken waarover het hoofdparkeerterrein beschikt. Het overloopparkeerterrein kreeg de naam Wolf en alle rijen werden genummerd. Bezoekers die er parkeren kijken in de verte op het kasteelachtige appartementencomplex van Efteling Bosrijk.
Parkeren bij de Efteling - Foto: (c) Parkplanet

Druk

Gasten die moeten parkeren op Wolf rijden na afloop van hun dagje uit niet meer via de aanliggende weg Kinkenpolder naar de rijksweg toe, maar verlaten het Efteling-gebied via het hoofdparkeerterrein, waar ze zich dan toch weer door de smalle rijstroken moeten persen. Afgelopen weekend werd het vernieuwde vak Wolf volop gebruikt: zondag was het druk in het park en werden er honderden auto’s op het nieuwe asfalt gestald.
 
26-6-2011 © Tekst en foto’s: Parkplanet

Meest bezochte parkprofielen