Zeven Mijls Zomer in de Efteling - Foto: (c) Parkplanet

De zomer in de bol

Zeven Mijls Zomer in de Efteling - Foto: (c) Parkplanet

Met allerlei extra activiteiten en acties proberen pretparken een bezoek nog aantrekkelijker te maken. Zomeravonden, concerten, shows en verrassingsacties verleiden gasten een bezoek te brengen aan het attractiepark.

De zomer is begonnen, voor pretparken traditioneel het belangrijkste seizoen. Veel parken pakken in de zomermaanden extra uit om bezoekers nog meer waar voor hun geld te bieden. De Efteling, Toverland en Walibi hebben lange zomeravonden, Duinrell pakt uit met een minimusical, Attractiepark Slagharen biedt een streetparade en een minimusical en Avonturenpark Hellendoorn programmeert een stuntshow. Het jarige Toverland laat ook nog eens wensen van kinderen uitkomen.
Fata Morgana bij avond in de Efteling - Foto: (c) Parkplanet

Zeven Mijls Zomer

In de Efteling is het van 11 juli tot en met 28 augustus Zeven Mijls Zomer. Het park is dan dagelijks open tot acht uur ‘s avonds. Op alle zaterdagen tijdens de Zeven Mijls Zomer blijft het park zelfs open tot middernacht. Het Sprookjesbos en alle attracties zijn deze avonden feeëriek verlicht. Bekende artiesten geven live optredens, die ’s middags al beginnen (klik hier voor het programma). Curt en Felice, bekend van het televisieprogramma De Schatkamer, presenteren een interactief programma voor het hele gezin. Elke zaterdagmiddag strijden jeugdige talenten tot twaalf jaar op de bühne om een optreden te mogen verzorgen tussen de grote-mensen-sterren in de avond. Zowel Ralf Mackenbach, Djumbo en Thomas Berge als Danny de Munk, Belle Perez en de 3J’s zijn afwisselend te gast op het grote podium. Kinderen die mee willen doen, kunnen zich via de site van het park melden: klik hier

Midzomeravonden & Summer Nights

In verschillende andere pretparken zijn de zomeravonden ook lang. Drie parken houden hun poorten enkele dagen tot elf uur ’s avonds open. In Toverland in het Noord-Limburgse Sevenum is dat op drie Midzomeravonden: op de zaterdagen 30 juli en  6 en 13 augustus. Sambamuziek, Afrikaanse drums, kamelen en een vuurwerk zorgen voor een echte zomersfeer. Walibi Holland in Biddinghuizen heeft vier muzikale Summer Nights: op 27 juli, 3, 10 en 17 augustus. Zusje Walibi Belgium bij Brussel organiseert nog een avondopenstelling meer: de vijf Zomernocturnes worden gehouden op de zaterdagen van 16 juli tot 13 augustus. In beide Walibi-parken treden de eigen bands W.A.B en The SkunX op en eindigen de zomeravonden met een vuurwerkshow.  

De Duinkids in Duinrell

Musical Dream

In Duinrell in Wassenaar staat vanaf 9 juli muziek, zang en dans centraal. Tot 28 augustus is in het Zomertheater de show Musical Dream te zien. In deze voorstelling, die driemaal per dag wordt opgevoerd, kunnen de gasten een liedjesselectie uit de populairste musicals van vroeger en nu horen, waaronder Mary Poppins, The Lion King, The Sound of Music, Grease en Dirty Dancing. Tot en met 21 augustus wordt er op onverwachte momenten door de Duinkids straattheater opgevoerd in de vorm van zang, dans en spel. Daarnaast verzorgen de negen Duinkids ook vier shows van circa een kwartier op een podium op het Promenadeplein en in het Koldertheater. 

Streetparade

Attractiepark Slagharen biedt de gasten vanaf 23 juli twee extra evenementen: het Zuid-Amerikaans Zomercarnaval en minimusical Fantasia. Van 23 juli tot en met 14 augustus is het park elke avond tot negen uur ’s avonds open. Elke dag wordt afgesloten met een vrolijke streetparade in Zuid-Amerikaanse carnavalssferen, met exotische danseressen en acrobaten. Gedurende de zomer is ook de musical Fantasia te zien, waarin de kijkers samen met muis Geronimo Stilton de zeven rijken van Fantasia doorkruisen. 

{googleads right}Excalibur

In Avonturenpark Hellendoorn is van 9 juli tot en met 4 september dagelijks een stuntshow te bewonderen: Excalibur. Vorig jaar was deze show, waarin nationale en internationale castleden en speciaal getrainde stuntpaarden optreden, al een groot succes. In Excalibur ontdekken twee kinderen, Sanne en Tim, de ruïne van een kasteel. Door het uitspreken van een oude spreuk komt de legende van het zwaard Excalibur tot leven en daarmee ontwaakt een wereld van ridders en tovenaars. In de strijd tussen goed en kwaad wordt de moed van de tieners op de proef gesteld. De show duurt 30 minuten en wordt meerdere keren per dag vertoond.

Als ik kon toveren

Attractiepark Toverland in Sevenum gooit het over een andere boeg. Het Noord-Limburgse park bestaat dit jaar tien jaar en ter gelegenheid daarvan wordt tien weken lang elke week een wens waargemaakt. De bijzondere wensen worden gekozen uit alle inzendingen die binnenkomen via de speciale actiewebsite. De meest grappige, bijzondere en magische wensen worden in vervulling gebracht. H

Helikopter

De afgelopen twee weken werden al de wensen van Hilde Peters uit Deurne en Tijs Blommestein uit Sint-Oedenrode ingewilligd. Hilde wilde graag met haar hele groep acht van de St. Gerardusschool naar Toverland om zo afscheid van elkaar te nemen. En Tijs wenste om eens met een helikopter boven Toverland te vliegen. Beide wensen kwamen uit. Er volgen er nog acht.
 
25-6-2011 © Tekst: Parkplanet

Meest bezochte parkprofielen