Van Helsing's Factory in Movie Park Germany

Heftige Van Helsing

Van Helsing's Factory in Movie Park Germany
 
De nieuwe indoorachtbaan Van Helsing’s Factory in Movie Park Germany is een onstuimige rit door een prachtig gethematiseerd decor.

Vandaag ging onder grote belangstelling de nieuwe achtbaan Van Helsing’s Factory open. De openingsceremonie ging – een filmpark als Movie Park Germany waardig – gepaard met stunts en een swingende act. Nadat op de stoep van de Factory een Happy Days-groepje uit de jaren vijftig de themasong van de nieuwe attractie had vertolkt, kwam er plots rook onder de deuren van het gebouw vandaan. Een vampier kwam naar buiten en verjoeg parkdirecteur Wouter Dekkers, die seconden daarvoor nog had verteld hoe trots hij was op de nieuwe aanwinst. 

Sleuteloverdracht

De vampier dreigde roet in het eten van de feestelijke opening te gooien, zeker nadat van het dak enkele van zijn trawanten met touwen waren afgedaald. Gelukkig kwam er versterking in de persoon van Abraham van Helsing zelf. Hij verjoeg met vuur en zwaard de gevreesde vampier en kon daarna de sleutel van het pand overhandigen aan een opgeluchte directeur Dekkers. 

Stevige rit

De verhaallijn in de nieuwe aanwinst van Movie Park Germany draait helemaal om vampierenjager Van Helsing. De bezoekers gaan samen met hem mee met een rit in het donker, op zoek naar vampieren. Ondanks de vrij korte baan van vierhonderd meter is de rit stevig en verrassend. De speciaal voor deze attractie ontworpen auto’s, met plek voor vier personen, rijden met ongeveer veertig kilometer per uur door het donker, worden tweemaal bijna acht meter omhoog getakeld en maken heftige en totaal onverwachte haarspeldbochten en cirkels door de werkplaats van Van Helsing.
 
Sleuteloverdracht Van Helsing's Factory

Schroothoop

De attractie is uitgebreid gethematiseerd: berijders van de baan vertrekken vanuit de wapenkamer van Abraham van Helsing en schieten vervolgens door zijn werkplaats, door het bos en langs een schroothoop met oude auto’s. Onderweg brengt audio- en videotechniek het echte griezelgevoel over. Drie grote video-installaties en diverse animatronics zorgen voor bloeddrukverhogende shockmomenten.
 
Auroschroothoop in Van Helsing's Factory in Movie Park Germany

Autokerkhof

De grote Amerikaanse auto’s op de schroothoop zijn op een autokerkhof in Texas uitgezocht en naar Bottrop gebracht. De originele Menck-kraan uit 1958 is afkomstig uit Rotterdam en de lift en de draaibank in de wachtrij zijn ook origineel uit de jaren vijftig. Het hele verhaal achter Van Helsing’s Factory lees je hier. Meer fun facts en geheimpjes achter de attractie worden binnenkort door Wouter Dekkers hoogstpersoonlijk op Parkplanet onthuld. 

Griezelthema

De hal waarin Van Helsing’s is ondergebracht was al in het park aanwezig en herbergde tot voor enkele jaren geleden een Gremlins-attractie. Directeur Dekkers is blij met de mooi uitgevoerde en technisch hoogstaande achtbaan midden in het park. “Met het thema Van Helsing haken we aan bij ons succesvolle Halloween Horror Feest en bieden we vanaf nu tijdens het hele seizoen een griezelattractie aan.” De nieuwe aanwinst vergde een investering van vijf miljoen euro.
 
18-6-2011 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Movie Park Germany, Parkplanet
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen