Opening restaurant Earl of Sandwich in Disney Village - Foto: (c) Disney

Nieuwe kop en staart voor Disney Village

Opening restaurant Earl of Sandwich in Disney Village - Foto: (c) Disney
 
Weer heeft een gedeelte van Disney Village een metamorfose ondergaan. Aan de entree van het uitgaansgebied is deze week een nieuw restaurant geopend: Earl of Sandwich.

In de bijna twintig jaar dat Disney Village bestaat is het entertainmentcomplex van Disneyland Paris grotendeels van gedaante veranderd. Telkens werden er stukken van het gebouwencomplex aangepast en verbouwd. Ook voor de komende jaren staan er nog nieuwigheden op stapel. Het oorspronkelijke Festival Disney-concept uit het openingsjaar 1992 is in twee decennia flink aangepast.

Earl of Sandwich

De nieuwste loot aan de stam van Disney Village bevindt zich aan de staart van het complex, vanuit de twee parken gezien. Vanuit de hotels gezien ligt het nieuwe Earl of Sandwich, dat gisteren officieel werd geopend (foto boven), aan de kop. Het twee verdiepingen hoge restaurant, dat door de enorme glazen ruiten een mooi uitzicht over het aangrenzende meer biedt, is gespecialiseerd in warme broodjes.
Disney Village bij avond - Foto: (c) Parkplanet

Recept

The world’s greatest hot sandwich, zoals de Earl zijn broodje noemt, wordt gemaakt volgens een authentiek recept en is er in verschillende smaken. Gasten kunnen bij Earl of Sandwich ook terecht voor ontbijt, wraps en desserts.

{googleads right}Warenhuis

Ook de andere kopse kant van Disney Village, aan de zijde van het Disneyland Park en de Walt Disney Studios, krijgt een nieuwe aanblik. Daar wordt nu met man en macht gebouwd aan The World of Disney, een enorme winkel van bijna vijftienhonderd vierkante meter vol Disney-artikelen. De nieuwe World of Disney gaat in Disney Village in 2012 de huidige Disney Store vervangen. Het Disney-warenhuis krijgt de vijf continenten als thema, met op ieder werelddeel de daarbij passende Disney-figuren.

Gehry

Oorspronkelijk was het shopping- en uitgaansgebied tussen Disneyland en de hotels een uiterst strak vormgegeven complex, ontworpen door de bekende architect Frank Gehry. Aan weerszijde van de straat stonden metalen gebouwen in schelpachtige vorm. In het midden rezen rood-zilveren stalen kolommen de lucht in waartussen strakgetrokken kabels met duizenden lichtjes hingen.
Disney Village en Panoramagique - Foto: (c) Parkplanet

Planet Hollywood

De bezoekers waren echter niet enthousiast over de trendy maar ook wat kille sfeer van het uitgaanscomplex. In de loop der jaren werd er steeds meer veranderd aan het ontwerp van architect Gehry. Er kwamen nieuwe restaurants in een andere stijl, zoals Planet Hollywood en King Ludwig’s Castle. De kolommen op de wandelpromenade werden merendeels opgeruimd en daarvoor in de plaats kwamen bomen en terrassen.

Gezelliger

Met de komst van weer twee nieuwe, grote gebouwen aan het begin en eind van de Disney Village-straat is het architectonische ontwerp van Frank Gehry – onder andere beroemd om het Guggenheim Museum in Bilbao – grotendeels verdwenen. Stilistisch is Disney Village geen hoogstandje meer, gezelliger is het er in de loop van de jaren wel geworden.


2011 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Disney, Parkplanet

Meest bezochte parkprofielen