Star Wars in Legoland Deutschland

Miljoenen voor Legoland

Star Wars in Legoland Deutschland
 
De komende acht jaar wordt er voor tachtig miljoen euro geïnvesteerd in Legoland Deutschland. Het park in Beieren krijgt onder meer een nieuw themagebied.
De Britse attractieparkengroep Merlin Entertainment wil op termijn ‘s werelds grootste aanbieder van familieattracties worden. Om dat te bereiken investeert het bedrijf jaarlijks meer dan honderd miljoen euro in nieuwe en vooral bestaande attracties. Tot de onderneming behoren onder meer de vestigingen van wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds en de overdekte zeedierenparken van Sea Life. Ook attractieparken als het Duitse Heide-Park en de vestigingen van Legoland horen tot Merlin-groep.

Grote attracties

Voor Legoland Deutschland kondigde Merlin deze week grootscheepse uitbreidingen aan. In totaal wordt er tot 2020 voor tachtig miljoen euro aan het park in Günzburg verbouwd en vertimmerd. In de pijplijn zit een compleet nieuw themagebied, drie grote attracties en nog diverse kleinere nieuwigheden. In de deelstaat Beieren heeft de Duitse Legoland-vestiging in totaal 140 hectare grond tot zijn beschikking.

Motel

Ook het naastgelegen vakantiedorp zal uitgebreid worden. Legoland denkt onder meer aan een motel, een viersterrenhotel met zwembad en fitnessruimte, een kasteel met luxe vijfsterrenkamers en een nieuw restaurantcomplex.

Piratenschip

Deze week ging bij het vakantiedorp een bowlingcentrum open. De nieuwe bowling is vormgegeven in de Lego-piratenstijl. Gasten hebben het gevoel hun partijtje bowling te spelen aan boord van een piratenschip.
 
15-6-2011 © Tekst: Parkplanet – Foto: Legoland/LFL

Meest bezochte parkprofielen