Lutèce Plage in Parc Astérix

Op het strand met Astérix

Lutèce Plage in Parc Astérix
 
Parc Astérix gaat het grote meer midden in het pretpark gebruiken om de gasten een zomers gevoel te geven.

Tot 31 augustus 2011 heet de strook rondom de waterplas Lutèce Plage en zijn er allerlei activiteiten mogelijk.

Lutèce Plage in Parc AstérixTijdelijk strand

Parc Astérix heeft goed gekeken naar buurstad Parijs: het pretpark met Astérix en Obelix in de hoofdrol kopieert het succesvolle Paris Plage, het kunstmatige, tijdelijke stadsstrand aan de oever van de Seine. In Parc Astérix heet het tijdelijke strand Lutèce Plage en het is onderverdeel in drie themagebieden.

Strandstoelen

Rondom Mare Nostrum, het grote meer centraal in Parc Astérix liggen, drie gebieden waar bezoekers deze zomermaanden extra kunnen genieten van de zon. Le Port Gallo-Romain is een zandstrand waar gasten in strandstoelen zich even aan de Middellandse Zee kunnen wanen. Regelmatig zullen de Romeinen en de Galliërs zich tussen de zonnebadende strandgasten begeven om hen te vermaken en om samen een robbertje te vechten.

Waterspelletjes

 
La Presqu’ile Greque is gethematiseerd naar een Grieks schiereiland waar jongere bezoekers zich kunnen amuseren met allerlei waterspelletjes. Het derde strandgebied heet Le Village des Vikings. Daar kunnen bezoekers – tegen betaling – gebruik maken van jetski’s, waterschoenen en waterfietsen. Bovendien is er voor de kleintjes een Viking-speeltuin.
 
12-6-2011 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Parc Astérix
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen