Toverland - Foto: (c) Parkplanet

Toverland overwoog naamsverandering

Toverland - Foto: (c) Parkplanet
 
Het management van Toverland heeft overwogen om de naam te wijzigen. De naam Toverland zou niet passen bij het aanbod, was de vrees.

Maar inmiddels is men in Sevenum trots op de naam want, zegt directeur Caroline Maessen: ‘Toveren is hot!’.

Magisch feest

Toverland bestaat precies tien jaar en dat wordt dit weekend – op vrijdag en zaterdag – gevierd met een magisch feest vol verrassingen, ’s avonds eindigend in een vuurwerk. In een interview met Parkplanet vertelt directeur Caroline Maessen dat het vinden van de juiste naam voor het attractiepark in Sevenum geen sinecure was en dat er na enkele jaren werd getwijfeld over de uiteindelijk gekozen naam Toverland.

Directeur Caroline Maessen van Toverland - Foto: (c) ParkplanetKrachtige naam

“Je zag dat ouders vaak verrast waren over ons aanbod, dat had ze afgaande op de naam Toverland niet gedacht”, vertelt Maessen. “Soms meenden we dat we de foute naam hadden gekozen en we hebben zelfs serieus overwogen een andere te nemen. Maar twee jaar geleden hebben we de knoop definitief doorgehakt: we zijn Toverland en we blijven Toverland. We gaan onze naam meer lading geven, bijvoorbeeld met de nieuwe aankleding van de hal waarmee het begon en met het nieuwe logo, dat zoveel beter communiceert wat we zijn. Toveren is hot en dat blijft het ook. En Toverland is een prachtige en krachtige naam!”

Inspiratie

Maessen vertelt in het uitgebreide jubileuminterview dat ze zich bij de ontwikkeling van Toverland heeft laten inspireren door vier dingen: door fantasy films, door de natuur, door muziek en door oud-Efteling-ontwerper Ton van de Ven. “Met de attracties die hij ontworpen heeft – met als pareltje Droomvlucht – heeft hij mensen zo gelukkig gemaakt.”

Toekomst

Voor de komende tien jaar heeft Toverland meer dan voldoende plannen. De oppervlakte van het park wordt verdubbeld en er komt een hotel: Herberg De Troost, met 75 kamers. Caroline Maessen: “We gaan uitbreiden naar achteren, daar hebben we twee weken geleden de visvijvers en het gebied er om heen gekocht.” Tijdens het komende jubileumweekend gaat de directeur vooral genieten van wat is bereikt. “Ik moet mezelf dan even knijpen: dit is allemaal begonnen met onze eigen droom.”
 


2011 © Tekst en foto’s: Parkplanet

Meest bezochte parkprofielen