Van Helsing's Factory in Movie Park Germany

Van Helsing klaar voor de jacht

Van Helsing's Factory in Movie Park Germany

Vampierenjager Abraham Van Helsing kan binnenkort aan de slag: zijn nieuw indoor achtbaan in Movie Park Germany is zo goed als gereed.

Op zaterdag 18 juni 2011 gaat de nieuwe attractie Van Helsing’s Factory open voor het publiek.

Op de meest centrale plek van Movie Park Germany, tussen de themagebieden Streets of New York en Santa Monica Pier in, staat het nieuwe gebouw van darkride Van Helsing’s Factory te pronken als een pareltje. Jarenlang stond het drieduizend vierkante meter grote pand leeg, maar vanaf 18 juni komt daar verandering in. Vanaf dan jaagt Abraham Van Helsing de bezoekers de stuipen op het lijf met een snelle rit langs vampieren en monsters.

Van Helsing's Factory in Movie Park Germany

Vampierenjager

De nieuwe attractie is niet gebaseerd op de Van Helsing-film uit 2004, maar op de historische figuur dr. Abraham Van Helsing. Hij was, zo gaat het verhaal, de vampierenjager die naar Transsylvanië, in het noordwesten van Roemenië, werd gestuurd om af te rekenen met de bloeddorstige, legendarische graaf Dracula. De vampierenjacht in Van Helsing’s Factory speelt zich af in de jaren zestig.

Van Helsing's Factory in Movie Park Germany

Secties

Van Helsing zelf begroet de gasten in de preshow van de attractie. De vierhonderd meter lange achtbaanrit gaat vervolgens door diverse secties, die elk een eigen thema hebben. De karretjes worden tweemaal via een lift naar ruim acht meter hoogte gebracht. Wat volgt zijn klassieke achtbaanbelevenissen als afdalingen, camelbacks, gekantelde bochten, helixen en scherpe Wilde Muis-bochten.

Van Helsing's Factory in Movie Park Germany

Muziek

Voor Van Helsing’s Factory werd speciale muziek geschreven die onderweg de spannende taferelen begeleidt. Vanwege het intense karakter van het verhaal, de effecten en de bijpassende sets in de hal adviseert Movie Park Germany ouders alleen kinderen vanaf twaalf jaar mee de attractie in te nemen. De minimale lengte om mee te mogen is één meter.


9-6-2011 © Tekst: Parkplanet – 
Foto’s: Movie Park Germany 
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen