Met de smartphone feetjes vangen bij de Rabo Kluis in de Efteling

Opmars van de app

Met de smartphone feetjes vangen bij de Rabo Kluis in de Efteling
 
Gestaag doen apps voor iPhone en iPad hun intrede in de pretparkwereld. Disneyland Paris was in Europa de pionier en in Nederland is Efteling de eerste.
 
Applicaties voor smartphones en tablets – een handig computerprogrammaatje dat direct kan worden gebruikt op bijvoorbeeld de iPhone of de iPad – worden steeds populairder. Ook attractieparken herkennen het gemak van deze zogenaamde apps en merken dat de bezoekers er om vragen. De grotere parken komen sinds kort met eigen apps, die informatie of verstrooiing bieden.

Disneyland-app - Foto: (c) DisneyOpeningstijden

Disneyland Paris was op het Europese vasteland de eerste met een eigen app. Eind vorig jaar lanceerde de onderneming een app die bezoekers informatie geeft over de twee Franse parken. Ter voorbereiding van hun bezoek kunnen de gasten beschrijvingen van de parken en de hotels opvragen, openingstijden checken en aanvangstijden van shows en parades zien.

Smartphone

Ter plekke, tijdens het bezoek aan Disneyland en de Walt Disney Studios, kunnen gasten op hun smartphone de wachttijden bij attracties checken, een alarmsignaal instellen voor een show en een interactieve plattegrond gebruiken. De app van Disneyland Paris is gemaakt voor de iPhone, maar kan ook gebruikt worden de iPad, de tablet van Apple.

Efteling Post appEntertainment

De Efteling is het eerste Nederlandse park dat met eigen apps komt. Het park in Kaatsheuvel heeft vooralsnog echter niet gekozen voor informatieve apps, maar voor applicaties die entertainment bieden. Deze week werd de app Efteling Post gelanceerd, waarmee het mogelijk is om een Efteling-ansichtkaartje met een zelfgemaakte foto vanaf de smartphone te versturen. De kaart valt binnen twee dagen bij de ontvanger op de deurmat.

Post

Met de nieuwe applicatie kunnen bezoekers een foto maken als herinnering aan hun dagje uit en die meteen naar vrienden en familie toesturen. Het is ook mogelijk om elke andere foto, vanaf elke willekeurige locatie, van een Efteling-omlijsting te voorzien en te versturen. Voor 1,49 euro wordt de kaart geprint, gelamineerd, voorzien van een postzegel en echt gepost. De applicatie Efteling Post is gratis en niet alleen voor de Apple beschikbaar maar ook voor telefoons en tablets die werken op Android.

{googleads right}Feetjes

Enkele weken geleden lanceerde de Efteling al de app Feetje en de kluis. Kinderen kunnen met de applicatie in het park met de smartphone (van hun ouders) feetjes vangen bij de Rabo Kluis, direct achter de entree. De speler moet proberen zoveel mogelijk gekleurde feetjes te sparen die rond de kluis zweven. Het spel kan alleen bij de pinautomaat in het park worden gespeeld. Onderaan dit artikel staat een video waarin het Feetjes-spel wordt uitgelegd.

Parkeerplaats

De Efteling en Disneyland Parijs zijn niet de enige parken met een eigen app. Verschillende parken van pretparkenonderneming Merlin Entertainment – zoals het Duitse Heide-Park, het Engelse Alton Towers en het Italiaanse Gardaland – hebben ook een informatieve app. De applicatie van Gardaland bevat zelfs een parkeerplaats reminder waarmee je kunt vastleggen waar op het immense parkeerterrein je precies je auto hebt gestald.
 
13-7-2011 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Efteling, Disney 

Meest bezochte parkprofielen