Met de bouw van Aquanura in de Efteling is begonnen - Foto: (c) Parkplanet

Efteling en Disneyland jubileren met fonteinen

Met de bouw van Aquanura in de Efteling is begonnen - Foto: (c) Parkplanet
In 2012 willen twee bekende parken de show stelen met fonteinen. In de Efteling gaat op 31 mei gaat de fonteinenshow Aquanura van start. Maar ook Disneyland Paris wil de gasten verrassen met een fonteinenspektakel. Beide parken hebben een jubileum te vieren.

Een beeld van Aquanura - Artist impression: Efteling

Watershow

Volgend jaar bestaat de Efteling zestig jaar, een jubileum dat gevierd gaat worden met de dagelijkse spektakelvoorstelling Aquanura. De grootste watershow van Europa, die toeschouwers een show van water, licht en vuur op herkenbare Efteling-muziek biedt, gaat zeventien miljoen euro kosten.

Sprookjesachtig

De jubileumshow van de Efteling wordt een sprookjesachtig waterballet van circa tien minuten. In de toekomst zal Aquanura ook verschillende andere watershows op de Vonderplas – tussen Fata Morgana en de parkingang – vertonen.
Een beeld van Aquanura - Artist impression: Efteling

Pionier

De bouwer van de attractie is het Amerikaanse WET, pionier op het gebied van waterontwerp en -technologie. Het bedrijf uit Los Angeles tekende eerder onder meer voor de fonteinenshow bij hotel Bellagio in Las Vegas en de gigantische Dubai-fontein in het Midden-Oosten.

Het kasteel van Doornroosje in Disneyland Paris - Foto: (c) ParkplanetExperimenten

Ook Disneyland Paris wil iets gaan doen met fonteinen; in het park wordt op dit moment buiten het directe gezichtsveld van de gasten geëxperimenteerd met spuitinstallaties. In de gracht rondom het beroemde roze kasteel van Doornroosje, dat onlangs geheel werd gerenoveerd, ligt sinds kort een constructie van buizen en spuitmonden die voor een waterspektakel kunnen zorgen.

{googleads right}Verrassingen

Disneyland heeft nog niets losgelaten over zijn plannen voor 2012, het jaar waarin het Franse park twintig jaar bestaat. Zeker is wel dat het met feestelijke verrassingen gaat komen, maar dat dat geen grote bouwwerken zullen zijn omdat de realisatietijd daarvoor te kort is. De jarige zal het eerder zoeken in shows en parades, bijvoorbeeld met een water- en lichtshow voor het kasteel of als onderdeel van het nachtelijke vuurwerk.

Watergordijnen

Disney heeft al ervaring met water in een show: op het meer van Disney-pretpark California Adventure bij Los Angeles ging afgelopen jaar World of Colour in première, een sensationele avondvoorstelling waarbij bewegende beelden uit tekenfilms worden geprojecteerd op water- en nevelgordijnen. World of Colour werd ogenblikkelijk één van de publiekslievelingen in het park. Een (heel) klein broertje van World of Colour zal in Disneyland Paris zeker niet misstaan.
 
 
27-7-2011 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Parkplanet, Efteling

Meest bezochte parkprofielen