Minnie en Mickey op Paris Plage - Foto: (c) Disney

Zandkasteel op stadstrand

Minnie en Mickey op Paris Plage - Foto: (c) Disney
 
Voor de tiende keer veranderden de kades langs de Seine in Parijs in een langgerekt strand. Blikvanger van Paris Plage is dit jaar het kasteel van Doornroosje uit Disneyland, helemaal gebouwd van zand.

 
Paris Plage - Foto: Happybene
Op 21 juli veranderden grote stukken van de Seinekade in een stadstrand, compleet met ligbedden, parasols, terrassen, sportfaciliteiten en op sommige plaatsen echt zand. Tien jaar geleden werd het evenement Paris Plage voor het eerst gehouden en de strandtransformatie was vanaf het begin een succes: Parijzenaars streken massaal neer op het tijdelijke strand midden in de Franse hoofdstad.

Bouwwerk

De jubileumeditie van Paris Plage wordt opgefleurd door het kasteel van Doornroosje uit het 35 kilometer verder gelegen Disneyland Park, maar dan in een versie gemaakt van zand. Het bouwwerk is vijf meter hoog en er was veertigduizend kilo fijn zand nodig om het meesterwerk te kunnen bouwen.

Het kasteel van Doornroosje komt op Paris Plage - Foto: (c) DisneyMickey Mouse

Voor het zanderige Château de la Belle au Bois Dormant staken zeven beeldhouwers uit vijf verschillende landen in totaal driehonderd uur de handen uit de mouwen. De eerste dagen zagen bezoekers aan Paris Plage de ambachtslieden aan het werk; op zaterdag 23 juli kwamen Mickey en Minnie Mouse persoonlijk het meesterwerk onthullen (foto boven).

Kades

Paris Plage wordt tot en met 21 augustus gehouden langs de belangrijkste kades van de Seine; kades waar normaalgesproken het verkeer over raast. Wie een dagje of weekendje in Parijs is, kan het beste gaan kijken op de Voie Georges Pompidou (tegenover het île de la Cité) van de Jardin des Tuileries tot aan het l’Hôtel de Ville (het stadhuis). Een tweede locatie bevindt zich in het Bassin de la Villette. Paris Plage is geopend van acht uur ’s morgens tot middernacht en de toegang is gratis.
 
1-8-2011 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Disney, Happybene
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen