De hoogste Lego-toren wordt gemeten

Legoland heeft record

De hoogste Lego-toren wordt gemeten
 
De allerhoogste toren ooit van Lego-steentjes gebouwd stond weer in Denemarken. Het land waar Lego in 1932 het levenslicht zag, nam het record over van Brazilië.
 
Tussen 28 juni en 1 juli bouwden bezoekers van Legoland in het Deens Billund aan de hoogste Lego-toren ter wereld. Het record stond tot dan op naam van Brazilië, waar in april van dit jaar een toren werd gebouwd van 31,19 meter.

De top van de hoogste Lego-toren is bereiktGewicht

Duizenden kinderen en volwassenen hielpen mee. Er werd gebouwd volgens een nauwkeurige instructie en onder begeleiding van ervaren Lego-bouwers. De toren van een half miljoen gekleurde Lego-blokjes had een gewicht van vijfhonderd kilo. Aan de basis was de Lego World Record Tower ruim zes vierkante meter groot.

Sterke wind

De bouwers mikten op een hoogte van 32 meter. Helaas werd dat record niet gehaald door de sterke wind gedurende de bouwperiode. Toen de toren nauwkeurig werd nagemeten bleek de uiteindelijke hoogte 31,39 meter te zijn. Een nieuw wereldrecord was gevestigd. Na twee dagen werd de toren in ongeveer acht uur tijd weer afgebroken door een team van dertig personen.

{googleads right}Nederland

Een jaar geleden werd het wereldrecord van de hoogste Lego-toren nog gevestigd in het Noord-Hollandse Limmen. Zo’n 700.000 steentjes en 1800 vrijwilligers waren toen nodig voor het 30,52 meter hoge bouwwerk.

Eerste record

De toren stond eerder al in wereldsteden als Toronto, Hongkong, Moskou, Sydney, Seoul, Londen, Tokio en München. Het eerste wereldrecord werd in 1980 in Engeland gevestigd door Milton Keynes. Hij bouwde een Lego-toren van 13,1 meter.
 
8-7-2011 © Tekst Parkplanet – Foto’s: Legoland

Meest bezochte parkprofielen