Phineas en Ferb - Foto: (c) Disney

Meet & greet Phineas & Ferb

Phineas en Ferb - Foto: (c) Disney
 
Eindelijk heeft Disney weer een hit bij de doelgroep jongens tussen zes en elf jaar: de tekenfilmserie Phineas en Ferb breekt in de Verenigde Staten alle records. Tijd om de twee ondernemende broertjes ook in de Disney-parken te introduceren.

Gele spons

Jarenlang moest het Disney-concern tandenknarsend toezien hoe de belangrijke kijkersmarkt van jongens tot elf jaar werd gedomineerd door Spongebob Squarepants. Nadat de gele spons in 2001 een kijkerhit werd, lukte het Disney niet daar een adequaat antwoord op te vinden. Totdat in 2008 Phineas en Ferb hun intrede deden.

{googleads right}Hegemonie

Bij de serie Spongebob Squarepants gingen de jaren tellen en de Disney-mensen zagen dat ze met Phineas en Ferb wellicht een eind konden maken aan de hegemonie van Spongebob en zijn vriendje, de roze zeester Patrick. De populariteit van de reeks Phineas en Ferb nam toe, terwijl die van Spongebob bij concurrent Nickelodeon langzaam afnam.

Fantasierijke plannen

Voor wie de serie Phineas en Ferb, die in Nederland door Disney XD wordt uitgezonden, niet kent: de twee broers vragen zich elke dag af wat ze voor leuks kunnen doen tijdens hun zomervakantie. Ze komen met de meest fantasierijke en ongelooflijke plannen, die ze nog uitvoeren ook: raketten bouwen, een achtbaan in elkaar zetten of een compleet strand in de achtertuin aanleggen, niets is te gek. Tot ongenoegen van hun oudere zus Candace. Een hoofdrol is ook weggelegd voor hun huisdier, het vogelbekdier Perry, die tevens dubbelagent is.

Phineas en Ferb - Foto: (c) DisneyMeet & Play

Voor Disney is nu de tijd rijp om geld te gaan verdienen met Phineas en Ferb. De twee karakters zijn deze zomer zowel aan de Amerikaanse oost- als westkust in een Disney-park geïntroduceerd. Hollywood Studios in Walt Disney World in Florida heeft een Meet & Play Experience, waarin kinderen samen met Phineas en Ferb een filmscène opnemen en het populaire tweetal de tijd neemt om met gasten op de foto te gaan.

Dance Party

Aan de westkust – in California Adventure, het pretpark naast Disneyland – beleefde vorige week de show Phineas and Ferb’s Rockin’ Rollin’ Dance Party zijn première. De voorstelling vindt plaats op een rijdend podium. Jonge gasten kunnen met de twee ondernemende broertjes dansen op liedjes uit de televisieserie.

Agent P

In elk van de parken is sinds kort een uitgebreid assortiment Phineas en Ferb-souvenirs beschikbaar. Bovendien wordt er gewerkt aan een collectie bijzondere T-shirts van Agent P alias vogelbekdier Perry. In Amerika gaat op 5 augustus de televisiefilm Phineas and Ferb Across the 2nd Dimension in première op Disney Channel.
 
15-7-2011 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Disney

Meest bezochte parkprofielen