Sprinkhaan Flip en Maya de Bij in De Bloemenmolen van Plopsaland

Plopsaland met Maja naar jaarrond

Sprinkhaan Flip en Maya de Bij in De Bloemenmolen van Plopsaland
 
Plopsaland streeft er in de nabije toekomst naar het hele jaar open te zijn. Het park bouwt daarvoor diverse all-weather attracties en faciliteiten.

Het nieuwe overdekte speelparadijs Mayaland is er daar één van.

Maja de Bij

In Plopsaland in de Belgische kustplaats De Panne ging afgelopen weekend een 4500 vierkante meter tellende indoor speelhal open. In de hal staan tien attracties gewijd aan het tekenfilmfiguurtje Maja de Bij. In totaal kostte de hal, die in slechts zes maanden werd gebouwd en ingericht, acht miljoen euro.

Bloemenmolen

Mayaland is gethematiseerd als een bloemenland en telt tien attracties, waarvan vier mechanische. De Bloemenmolen, de grootste attractie in Mayaland, is een interactieve molen waarin de kinderen zelf hun gondel kunnen bedienen. Verder biedt Mayaland nog De Swingboom, De Valtoren en De Waterlelies en zes interactieve speelattracties zoals De Klimboom, Het Ballenbad en De Glijbaan.
 
Mayaland

Kinderserie

Het nieuwe Mayaland beschikt ook over twee restaurants – Mr. Spaghetti en Maja’s Restaurant – die samen duizend gasten kunnen bedienen. In totaal biedt de nieuwe attractie werk aan 25 medewerkers. Mayaland is gethematiseerd rond Maja de Bij, een van oorsprong Duitse kinderserie. Studio 100 verwierf de rechten van het tekenfilmfiguurtje toen het bedrijf het Duitse EM Entertainment overnam. In 2012 komt een nieuwe 3D-serie van Maja de Bij op televisie.

{googleads right}Zwembad en hotel

Mayaland maakt deel uit van het masterplan om van Plopsaland een all-weather bestemming te maken. Uiteindelijk is het de bedoeling dat Plopsaland in De Panne een jaarrond openstelling krijgt. Om daarvoor de juiste faciliteiten te hebben, worden tegen het eind van 2014 de andere stappen van het masterplan afgerond: een subtropisch zwembad van 3500 vierkante meter, een theaterzaal met 1700 zitplaatsen en een hotel met tachtig kamers.
 

 

7-7-2011 © Tekstbewerking: Parkplanet – Beeld: Plopsa/Studio 100

Meest bezochte parkprofielen