Polles Keuken in aanbouw - Foto: (c) Parkplanet

Polles Keuken op hoogste punt

Polles Keuken in aanbouw - Foto: (c) Parkplanet
 
Koksmaatje Polle bereikte deze week het hoogste punt bij de bouw van zijn nieuwe Keuken. Het pannenkoekenrestaurant moet de kroon op het food-vernieuwingsproject van de Efteling worden.
 
Tussen de bomen aan de rand van themagebied Marerijk in de Efteling verrijst een boerderijachtig gebouw met spannende torentjes. In het pand komt een nieuw restaurant: Polles Keuken. Het eethuis op de rand van de Pardoes Promenade en de Brink zal in 2012 open gaan en is de eerste fase van Hartenhof, een mega-attractie rond mascotte Pardoes.

Pannenkoeken

Polles Keuken is genoemd naar Polle, het koksmaatje aan het hof van Pardoes en zijn vriendin Pardijntje. Op de menukaart van het nieuwe restaurant prijken straks pannenkoeken in alle soorten en maten. De gasten zullen de koks bij de bereiding van de pannenkoeken kunnen volgen, want de keuken van het nieuwe eethuis is open. Naast een zitgedeelte heeft Polles Keuken ook een uitgiftepunt voor koffie, ijs en donuts.

Kwaliteitsplan

Deze week werd het hoogste punt van Polles Keuken bereikt. Het nieuwe restaurant, dat in het hart van de Efteling ligt en ook na sluitingstijd geopend zal zijn, is het paradepaardje van een vernieuwingstraject van de horeca, het Horeca Kwaliteitsplan. Vorig jaar werden in het kader van dat project de eetgelegenheden Octopus (in Pandadroom) en Oase (bij Fata Morgana) vernieuwd. Daarnaast werd Station De Oost gebouwd, met vier verschillende horecapunten in één gebouw.
Casa Caracol - Foto: (c) Parkplanet

Toko Pagode

Dit jaar werd Casa Caracol bij wildwaterbaan Piraña compleet vernieuwd. Er verrees onder meer een nieuw terras boven het water van de roeivijver. In april opende restaurant Het Wapen van Raveleijn, in het nieuwe openluchttheater van de Efteling. En onlangs kreeg ook Toko Pagode een nieuw aanzicht en een verbeterde menukaart, met noodle- en wokgerechten om mee te nemen. Toko Pagode is een franchise van YamYam, een formule die ook al vestigingen heeft in Breda, Den Haag en Rotterdam. Eerder ging het Kaatsheuvelse pretpark al een verbintenis aan met Unox – voor worsten en soepen – en zeer recentelijk met Mekkafood voor halal snacks als Turkse pizza’s en Döner kebab.
 


1-7-2011 © Tekst en foto’s: Parkplanet

Meest bezochte parkprofielen