Hollywood Street Set in Movie Park Germany - Foto: (c) Parkplanet

Filmpark gaat in reizen

Hollywood Street Set in Movie Park Germany - Foto: (c) Parkplanet
Movie Park Germany is een eigen reisorganisatie gestart die meerdaagse reisjes naar het filmpark aanbiedt. Het Duitse park werkt daarbij samen met hotels in een straal van dertig minuten om Bottrop-Kirchhellen.
 
Movie Park Holidays, zo heet de officiële touroperator van Movie Park Germany. De reisorganisatie biedt de mogelijkheid om direct een hotelboeking, een aanvullende dienst (zoals maaltijden) en entree tot het park te reserveren. Op de eigen website kunnen gasten via een online reserveringssysteem boeken.

Samenwerking

Movie Park heeft geen eigen hotel. Om bezoekers toch meerdaagse tripjes naar het pretpark te kunnen aanbieden, wordt samengewerkt met drie- en vier sterren hotels die in de omgeving van het attractiepark liggen. De maximale reistijd tot het hotel is dertig minuten. ’s Avonds, als het park gesloten is, kunnen de gasten vertier vinden in nabij gelegen steden als Oberhausen en Essen.

Gratis entree

Gasten die boeken bij Movie Park Holidays krijgen telkens de tweede dag gratis entree tot het filmpark. Kinderen mogen in de meeste hotels gratis overnachten. Movie Park probeert met de nieuwe tourorganisatie de groeiende vraag naar meerdaagse reisjes naar pretparken in eigen hand te houden.

Hotel Newport Bay Club in Disneyland Paris - Foto: (c) DisneyMeerdaagse bestemming

Attractieparken afficheren zich steeds vaker als een meerdaagse bestemming. In Nederland werd die trend al vroeg ingezet door Attractiepark Slagharen, dat al sinds de jaren zestig vakantiehuisjes op het park of in een eigen nabijgelegen vakantiepark aanbiedt. Met de komst van Disneyland Resort naar Europa, in 1992, werd het meerdere dagen bezoeken van een pretpark echt gemeengoed. Disneyland heeft zes grote eigen hotels en een vakantiepark met luxe campers.

{googleads right}Bungalowpark

Andere grote attractieparken haakten meteen in op de door Disneyland opengebroken markt. Efteling en het Duitse Europa-Park bouwden in de beginjaren negentig ook een eigen hotel. Vorig jaar opende de Efteling het eigen bungalowpark Bosrijk en Europa-Park is momenteel bezig met de bouw van alweer zijn vijfde hotel.

Rijafstand

Inmiddels hebben diverse pretparken eigen hotels op het terrein staan. Op rijafstand zijn dat onder meer de Duitse parken Phantasialand en Heide-Park en het Franse Parc Astérix. Verder weg bieden het Spaanse Port Aventura en het Italiaanse Gardaland eigen hotels. Plopsaland in het Belgische De Panne heeft een parkhotel in het meerjarenplan staan.

Behoefte

Movie Park Germany heeft wel een hotelwens, maar realisering daarvan is voorlopig nog een eind weg. Tot die tijd werkt het filmpark samen met hotels uit de omgeving, om toch aan de behoefte van consumenten voor een meerdaags tripje naar een pretpark tegemoet te komen.
 
1-8-2011 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Parkplanet, Disney

Meest bezochte parkprofielen