Star Tours, The Adventures Continue - Beeld: (c) Disney

Klopjacht met Star Wars

Star Tours, The Adventures Continue - Beeld: (c) Disney
Passagiers die meevliegen in de nieuwe Star Tours in de Amerikaanse Disney-parken kunnen 96 keer een andere vlucht tegemoet zien.

Ze maken telkens een spectaculaire 3D-klopjacht door het universum van de Star Wars-films.

Vernieuwd

In Disneyland en de Hollywood Studios in Walt Disney World ging de afgelopen maanden Star Tours, The Adventures Continue in première. De ‘oude’ Star Tours-attractie werd compleet vernieuwd en de vluchtsimulators voorzien van een 3D-film die telkens een andere reis aan de passagiers voorschotelt. In totaal kunnen er 96 verschillende reizen worden gemaakt.
Darth Vader in Star Tours, The Adventures Continue - Beeld: (c) Disney

Gezocht

Voor de nieuwe Star Tours werden elf films vervaardigd die telkens gecombineerd worden tot een andere belevenis. Er zijn 69 combinaties mogelijk, die willekeurig door een computer worden bepaald. De cast members hebben geen invloed op de combinatie. Elke reis is een klopjacht op een spion, die aan het begin van de tocht uit het publiek in de simulator wordt ‘gekozen’ en vervolgens wordt getoond op een ‘Gezocht’-poster.

Films

Voor kenners van de Star Wars en Clone Wars-films, waarop de attractie is gebaseerd: de eerste helft van de rit speelt zich op Hoth, Tatooine of Kashyyyk en de tweede helft op Naboo of Coruscant of in de lucht boven Geonosis. Aan het begin en tussen de filmdelen in spelen Star Wars-hoofdrolspelers als Admiral Ackbar, Yoda en prinses Leila een rol.

Scène uit Star Tours, The Adventures Continue - Beeld: (c) Disney 

Starspeeder

De vlucht vindt plaats in een Starspeeder 1000, in tegenstelling tot de Starspeeder 3000 die eerst – en ook nu nog in Disneyland Paris – de reizigers vervoerde. Overigens hebben de Starspeeders alleen een nieuwe nummering gekregen, de simulators zijn dezelfde als voorheen. Brokkenpiloot is echter niet meer Rex maar de goudkleurige robot C-3P0. De vlucht die de reizigers nemen is genummerd 1401, naar het huisnummer van het kantoor van de Disney Imagineers in het Amerikaanse Glendale.

Parijs

Naar verwachting zal de nieuwe vijf minuten durende 3D-vlucht door het universum van Star Wars ook naar Parijs komen. Uitsluitsel daarover is nog niet gegeven, maar de attractie Star Tours, The Adventures Continue kan met een verhoudingsgewijs beperkt budget worden gerealiseerd omdat de bestaande infrastructuur kan worden gebruikt. Star Tours werd voor het eerst geopend in Disneyland bij Los Angeles, in 1987, en daarna in de Hollywood Studios in 1989. Sinds 12 april 1992 verzorgt Star Tours ook vluchten in Discoveryland in Disneyland Paris.
 
3-7-2011 © Tekst Parkplanet – Beeld: Disney 

Meest bezochte parkprofielen