Feest in Bobbejaanland met in het midden mascotte Bobbie en directeur Roland Kleve

Vrienden vieren 50e verjaardag Bobbejaanland

Feest in Bobbejaanland met in het midden mascotte Bobbie en directeur Roland Kleve
 
Maar liefst zestien vrienden kwamen mascotte Bobbie van Bobbejaanland de hand schudden met de vijftigste verjaardag van het park. Een bonte mengeling van collega-karakters kwam samen op het podium in Lichtaart.

Naamgever

Bobbejaanland vierde afgelopen zaterdag het vijftigjarig bestaan en luidde een jaar vol feestelijke activiteiten in. De Vlaamse artiest Bobbejaan Schoepen stond aan de wieg van het attractiepark toen hij in 1961 zijn theaterzaal opende waar hij zelf optredens verzorgde. De zanger en entertainer was ook de naamgever van het park.

Feest in BobbejaanlandMascottes

Voor de verjaardag waren niet minder dan zestien mascottes van collega-parken naar Bobbejaanland gereisd om hun vriend Bobbie de hand te schudden. Uit Nederland kwamen Randy en Rosie van Attractiepark Slagharen, Toos Toverhoed van Toverland en Jul de Muis van Koningin Julianatoren.

Grote groep

Uit Nederlandse én Belgische parken kwamen de bekendste mascotte van Plopsa, kabouter Plop, en een grote groep karakters uit de Walibi-parken: kangaroe Walibi zelf en onder meer zijn schalkse tweelingbroer Squad en zangeres Fibi.

Feliciteren

België werd verder vertegenwoordigd door de dolfijn van Boudewijn Seapark en Koning Leeuw van Bellewaerde. Uit het Zuid-Duitse Europa-Park was Euromaus overgekomen om Bobbie te feliciteren.

Afstand

Opvallend was dat twee mascottes niet aanwezig waren: Mickey Mouse uit Disneyland Paris en Pardoes uit de Efteling konden de reis niet maken. Voor Mickey gold wellicht de forse afstand tussen Parijs en Lichtaart, al was zijn collega-muis uit het even verre Europa-Park wel aanwezig. Pardoes had de amper zestig kilometer tussen Bobbejaanland en de Efteling toch moeten kunnen overbruggen, maar misschien had de tovernar het druk met overleg over zijn nieuwe onderkomen Hartenhof.

Maatgevend

De verjaardag van Bobbejaanland betekende de start van een feestjaar: ook in 2012 zal het park zijn verjaardag nog volop vieren. Als de festiviteiten van afgelopen zaterdag maatgevend zijn voor wat de bezoekers nog te wachten staat, dan wordt het een feestelijk jaar.

{googleads right}Barbier

Zaterdag gingen er allereerst vijfhonderd ballonnen de lucht in. In Cowboystad konden de bezoekers zich op allerlei manieren vermaken. Een barbier kortwiekte op grootvaders wijze de baarden van mannelijjke bezoekers, een eenzame cowboy riep de hulp in van het publiek om zijn paard weer te vinden. Het publiek kon bovendien de French Can Can dansen, genieten van country & westernmuziek van een hillibilly-boogieband en een demonstratie zien van een hoefsmid.

Medley

Voor de bezoekers die kwamen voor actie en spanning was er een spectaculaire jet-skishow. De in Vlaanderen zeer populaire coverband De Romeo’s sloot de feestelijke dag af met een swingend live concert met onder meer een Bobbejaan-medley.

De Romeo's in Bobbejaanland

29-8-2011 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Adri van Esch

Meest bezochte parkprofielen