Voor Aquanura wordt de voormalige roeivijver drooggelegd - Foto: (c) Parkplanet

Richting Aquanura

Voor Aquanura wordt de voormalige roeivijver drooggelegd - Foto: (c) Parkplanet
In de Efteling wordt met man en macht gewerkt aan de jubileumattractie van 2012: voor de fonteinenshow Aquanura wordt water en aarde bewogen.
 
Stap voor stap wordt er achter de façade bij het entreeplein van de Efteling gewerkt aan de gigantische fonteinshow Aquanura die op 31 mei 2012 de viering van het zestigjarig bestaan van het Kaatsheuvelse pretpark in zal luiden. Bij de show, die zijn gelijke in Europa niet kent, komen op de maat van bekende Efteling-melodieën sprookjes tot leven met gigantische fonteinen, licht en zelfs vuur.

Weggepompt

Aquanura wordt dagelijks gepresenteerd op de voormalige roeivijver naast Fata Morgana. Voor het waterballet moeten grootscheepse aanpassingen aan de waterplas plaatsvinden. Afgelopen weken werd 25.000 kubieke meter water weggepompt. Het grootste gedeelte daarvan kwam terecht in het Efteling Golfpark. Ongeveer duizend kubieke meter werd overgepompt naar een speciaal sprinklerbassin, waaruit in voorkomende gevallen bluswater wordt gehaald.

Slib

Nadat het water uit de vijver was verdwenen, bleef er slib achter op de bodem. Dit slib is weggehaald en tijdelijk opgeslagen in een depot. Daar kan het drogen en vervolgens op een natuurlijke manier worden verwerkt.

{googleads right}Technische ruimtes

Rondom de showplas worden drie technische ruimtes gebouwd waarin zich de pompen en het technische gedeelte van Aquanura bevinden. Om die technische ruimtes te kunnen construeren werden tijdelijke damwanden van stalen golfplaten geslagen.

Watershow

Zo ontstaat langzaam maar zeker het spektakelstuk van de Efteling voor 2012. Vanaf 31 mei is Aquanura voor de bezoekers te bewonderen. Elke sprookjesachtige watershow duurt ongeveer tien minuten. De totale kosten van het project worden geraamd op zeventien miljoen euro.
 
26-8-2011 © Tekst en foto: Parkplanet

Meest bezochte parkprofielen