Kinderen repeteren voor de musical Droomvlucht

Droomvlucht-repetities in de Efteling

Kinderen repeteren voor de musical Droomvlucht
 
Vanaf 28 september spelen ze in de Efteling een elfje of een faun: 52 kinderen uit heel Nederland hebben een rol in Droomvlucht.

De repetities voor de musical gebaseerd op de gelijknamige, populaire Efteling-attractie zijn inmiddels begonnen.

Grommen

Dansen als een elfje, bewegen als de wind of grommen als een trol, voor 36 meisjes en 16 jongens is dit geen flauwe grap, maar een serieuze opdracht. De 52 kinderen hebben namelijk een rol bemachtigd in de nieuwe musical Droomvlucht waarvan afgelopen weekend de repetities van start zijn gegaan in Amsterdam.

Zes elfjes

Ook de achtjarige Leila uit Rotterdam is aanwezig bij de repetities. “Iedere voorstelling spelen er dertien kinderen mee van alle leeftijden. Er zijn zes elfjes per voorstelling en daarvan speel ik er eentje. Ik heb veel zin in de repetities, maar om straks echt in het theater van de Efteling te spelen is een droom die uitkomt.” Chris (11) uit Breda speelt een fauntje. “Dat is ook een elfje, maar dan zonder vleugels”, legt hij uit.
Kinderen repeteren voor de musical Droomvlucht

Kinderregisseur

De kinderen worden tijdens de hele productie intensief begeleid. Naast een kinderregisseur, een muzikaal leider is ook choreograaf Daan Wijnands hard aan het werk met de grote groep jonge talenten. Droomvlucht is de enige musical van dit seizoen met zo’n grote kindercast.

{googleads right}Lila

De musical Droomvlucht – die op 28 september de eerste opvoering beleeft en op 9 oktober in première gaat – vertelt het verhaal van Lila, een meisje dat zich vergeten voelt in het drukke bestaan van haar ouders. Terwijl ze weer eens logeert bij oma verschijnt er een vuurvliegje dat Lila meeneemt naar de elfen- en trollenwereld. Daar wacht haar een betoverende reis vol spannende avonturen.

Coproductie

De musical is de eerste coproductie van Efteling Theaterproducties en Joop van den Ende Theaterproducties. Bovendien is het de eerste musical gebaseerd op een attractie uit de Efteling. In totaal spelen er twintig volwassen acteurs mee in Droomvlucht.
 
 


Sprookjesboom de Film

Sprookjesboom wordt film

Er is nog meer entertainmentnieuws van de Efteling. Volgend jaar komt het attractiepark met Sprookjesboom de Film, de eerste productie van de Efteling te zien op het witte doek. Het populaire format Sprookjesboom begon als een televisieserie, maar is inmiddels uitgegroeid tot een musical en ook de eerbiedwaardige Boom zelf in het Sprookjesbos.

Efteling is trots op deze nieuwe mijlpaal in de historie. Efteling-directeur Bart de Boer: “Sprookjesboom is een perfect voorbeeld van een merk van de Efteling dat constant via allerlei verschillende kanalen te beleven is. Na de televisieserie, de musical en de Sprookjesboom in het Sprookjesbos is dit de eerste keer dat een merk van de Efteling een heuse bioscoopfilm kent.”

Voor de eerste lange animatiefilm van Nederlandse bodem wordt gebruik gemaakt van de motion capture-technologie. In de 65 minuten durende Sprookjesboom de Film belanden Roodkapje, Wolf, Assepoester, Reus en Klein Duimpje per ongeluk in het onbekende Winterland. Ze willen terug naar huis, maar daarvoor moeten ze eerst vijf kristallen vinden. Tijdens deze zoektocht worden de bewoners flink tegengewerkt door Heks. Naast alle bekende personages worden er ook drie nieuwe karakters uit Winterland geïntroduceerd: Kabouter Kluns (een ijskabouter), IJsdraak en IJsfakir.

Wie de stemmen zullen inspreken is nog niet bekend. Hans Walther neemt de regie van de animatiefilm op zich. Het script komt van Jimmy Simons, Dirk Nielandt en Tingue Dongelmans. De film wordt geproduceerd door de Efteling in coproductie met Motek Entertainment. Independent Films brengt Sprookjesboom de Film vanaf 22 februari 2012 in Nederland en België uit in de bioscoop.

 
16-8-2011 © Tekstbewerking: Parkplanet – Foto’s: Efteling

Meest bezochte parkprofielen