De Musical Droomvlucht in Theater de Efteling - Foto: (c) Parkplanet

Droomvlucht op IJsland

De Musical Droomvlucht in Theater de Efteling - Foto: (c) Parkplanet
 
In het mysterieuze landschap van IJsland werd de nieuwe Efteling-musical Droomvlucht aan de media gepresenteerd. De natuurlijke atmosfeer op het eiland doet denken aan de attractie Droomvlucht, die model stond voor de theaterproductie.

Trollen

IJsland is het land van de imposante watervallen, hoogopspuitende geisers, bemoste heuvels en rotsachtige vlakten. IJsland is ook het land waar de inwoners oprecht geloven in het bestaan van trollen en andere mythologische wezens. De perfecte locatie dus om de musical Droomvlucht te presenteren aan de pers.

Steve Beirnaert speelt trol Krakeel in de musical Droomvlucht - Foto: (c) ParkplanetElfje

In Droomvlucht spelen naast elfjes trollen immers een grote rol. Eén van de trollen wordt vertolkt door acteur Steve Beirnaert (foto). Hij vertelt over zijn karakter Krakeel: “Zijn trollenvriendjes vinden het zalig om in de modder te spelen. Ze stinken en maken hun kleren vies. Krakeel vindt dat verschrikkelijk. Hij wil schoon zijn, gewassen en fris. Net als de elfjes. Eigenlijk wil hij het liefst een elfje zijn.”

Fantasie

Trol Krakeel gaat in de musical met oma en haar kleindochter Lila op reis in de hoop dat zijn wens om een elfje te worden in vervulling gaat. Lila – een rol van de dertienjarige Vajèn van den Bosch – wordt als haar ouders weer eens vergeten zijn een oppas voor haar te regelen bij haar oma gedropt. Samen met haar grootmoeder maakt ze een reis door de wereld van de fantasie.

Feeëriek

Een feeërieke atmosfeer waarin trollen en elfjes goed gedijen vind je alleen op IJsland, zegt Efteling-directeur Bart de Boer. “Hier leven mensen die echt in trollen geloven en hier wordt kinderen geleerd respect te hebben voor deze bijzondere wezens. Dat willen we ook uitstralen in de musical.”

{googleads right}Voorproefje

Op IJsland werd in een klein kerkje vlakbij de hoofdstad Reykjavik al een voorproefje gegeven van de musical Droomvlucht. Lila en oma – gespeeld door Doris Baaten – speelden een scène en zongen liedjes, nog zonder kostuums en decors. Zij werden goedkeurend gadegeslagen door onder meer Bart de Boer en Stage-directeur Roel Vente. Droomvlucht is de eerste coproductie van Efteling Theaterproducties met Stage / Joop van den Ende Theaterproducties. De eerste voorstelling van de musical is op 28 september in het theater van de Efteling.
 
2011 © Tekst en foto’s: Adri van Esch, Parkplanet

Meest bezochte parkprofielen