Grote verlichte pompoen in Tivoli Kopenhagen

Giga-pompoenen in Tivoli

Grote verlichte pompoen in Tivoli Kopenhagen
 
Midden in Kopenhagen Halloween vieren is een bijzondere belevenis. In Tivoli kan het: tien dagen lang verandert het stadspretpark in een griezelige tuin vol heksen en giga-pompoenen.
 
Hoofdingang van Tivoli Kopenhagen in Halloween-sfeer
De Denen waren helemaal niet gewend om Halloween te vieren. Tivoli bracht daar verandering in. In 2006 organiseerde het pretpark naast het Centraal Station van Kopenhagen voor het eerst een Halloween-evenement in de herfstvakantie. Dat sloeg meteen aan; het Halloween-feest van afgelopen jaar trok maar liefst 294.000 bezoekers.

Pompoenen

Komende schoolvakantie wordt het Halloween-evenement voor de zesde keer georganiseerd. Van 14 tot en met 23 oktober zijn er in het pretpark allerlei speciale activiteiten, zowel overdag als ‘s avonds. In totaal zullen vijftienduizend pompoenen het park sieren. Ze staan opgesteld in monsterlijk mooie displays, samen met vleermuizen, zwarte katten en heel veel spinnenwebben.

Heksenparty

Op het openluchtpodium wordt tijdens Halloween drie keer per dag de minimusical The Witches’ Party opgevoerd. Het podium is ook het toneel voor Het Heksencircus, met acrobaten die pijlen gooien, ballen hooghouden en op éénwielers rijden.

{googleads right}Markt

Heel bijzonder is de Halloween-markt, met 43 in herfstkleuren gehulde kraampjes. Kinderen kunnen er zich laten schminken en ouders kunnen er griezelkostuums kopen. Er worden typisch Deense ambachten gedemonstreerd, zoals het koken van handgemaakte karamels in open koperen potten.

Marshmallows

Het bedrijf Spangsberg Chocolate Marshmallow Factory laat op de markt zien hoe chocolade marshmallows met frambozensmaak worden gemaakt. De Marshmallow Factory presenteert ook een unieke Halloween-marshmallow met de smaak van ‘horrific fun’.

Gigantische pompoen

Op 15 oktober is er nog een extra activiteit: de strijd om de grootste en zwaarste pompoen van Denemarken. Het is een heel speciaal gezicht om al de gigantische pompoenen die zijn ingezonden voor de wedstrijd te zien liggen op het gras van Tivoli. Vorig jaar won een giga-pompoen met een gewicht van 260,9 kilo. Maar het Deense record staat op 335 kilogram. Wellicht wordt dat record dit jaar in Tivoli Gardens gebroken.
 
28-9-2011 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Tivoli

Meest bezochte parkprofielen