Het Enchanted Storybook Castle in Disneyland Shanghai - Artist impression: (c) Disney

Kasteel met inhoud

In het kasteel van Shanghai Disneyland zal van alles te beleven zijn.

 
Het Enchanted Storybook Castle in Disneyland Shanghai - Artist impression: (c) Disney

Het kasteel in ’s werelds zesde Disneyland – bij Shanghai in China – wordt niet alleen het grootste paleis, maar er zal binnen ook daadwerkelijk van alles te beleven zijn.

De kastelen die het epicentrum vormen van elk Disneyland zijn visuele hoogstandjes waarbij vooral de indrukwekkende buitenkant telt. Binnen is niet zo heel veel te beleven; elk kasteel vormt vooral de triomfantelijke poort naar Fantasyland.
Het kasteel in Disneyland Anaheim - Foto: (c) Parkplanet

Diorama’s

Het oudste Disney-kasteel in Disneyland in Anaheim (Californië) – daterend uit 1955 – heeft een Castle Walk-Through, een donkere wandelgang waarin diorama’s het verhaal van Doornroosje vertellen. Cinderella Castle in het Magic Kingdom in Florida herbergt een suite waarvoor bezoekers heel soms als verrassing worden uitgenodigd te verblijven. De muren van de begane grond van het interieur zijn versierd met uitbundige mozaïeken.

Galerie

Het zachtroze geverfde kasteel van Doornroosje in Disneyland Paris heeft een draak in de kelder en twee winkeltjes in de doorgang naar Fantasyland. Wie de trappen in Sleeping Beauty Castle beklimt kan op de Galerie de la Belle au Bois Dormant via boeken, wandtapijten en glas-in-loodramen het verhaal van Doornroosje bekijken.

Het Enchanted Storybook Castle in Disneyland Shanghai - Artist impression: (c) Disney Verdiepingen

Het kasteel dat gebouwd gaat worden in Disneyland in Shanghai zal zowel van buiten als van binnen veel groter dan zijn voorgangers. Het immense gebouw krijgt meerdere verdiepingen waar van alles te beleven is. Het Enchanted Storybook Castle in Shanghai is ook niet genoemd naar één prinses, zoals de andere kastelen, maar gewijd aan alle Disney-prinsessen.

Prinsessen

Op één van de etages wordt een permanente meet & greet ingericht, waar kinderen hun favoriete prinses kunnen ontmoeten. Een andere verdieping biedt plaats aan een Bibbidi Bobbidi Boutique, een plek waar meisjes zich kunnen laten omtoveren tot een prinses-voor-één-dag.

Boottocht

Het Enchanted Storybook Castle krijgt een Once Upon a Time Adventure, waarvan momenteel alleen bekend is dat het een wandel- en kijkattractie zal zijn. Daarnaast start onder het kasteel een boottocht die gasten meeneemt op een romantische reis door verschillende gedeeltes van het nieuwe park.
 
2011 © Tekst en foto: Parkplanet – Beeld: Disney

Meest bezochte parkprofielen